Postaviti zastavu AP Vojvodine unutar stadiona

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 29. 08. 2011. | Komentara: 0

Postaviti zastavu AP Vojvodine unutar stadiona

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović uputio je danas pismo rukovodstvu JKP "Poslovni prostor", zatraživši da se na jarbolu unutar gradskog stadiona "Karađorđe", tokom održavanja sportskih takmičenja pored zastava Republike Srbije i Grada Novog Sada, postavi i zastava Autonomne pokrajine Vojvodine.

Aleksandar Jovanović

On je podsetio da u skladu sa Ustavom Republike Srbije, autonomne pokrajine same utvrđuju sopstvene simbole i način njihovog korišćenja, te da su Statutom Autonomne pokrajine Vojvodine utvrđeni njeni simboli, zastava i grb.

"Odlukom Skupštine AP Vojvodine, definisano je da se zastava Autonomne pokrajine Vojvodine ističe uporedo sa zastavom Republike Srbije kada je zakonom ili drugim propisom predviđeno isticanje zastave Srbije. Zaključkom Skupštine Grada Novog Sada iz aprila ove godine, upravljačka prava nad stadionom "Karađorđe" predata su JKP "Poslovnom prostoru". Imajući u vidu prethodno navedeno, podsećam vas da morate da preduzmete sve potrebne mere sa ciljem sprovođenja pomenutih akata, tako da se na jarbolima unutar gradskog stadiona "Karađorđe", sportskog objekta gde nastupaju dva najznačajnija novosadska sportska kluba, koja nose naziv upravo po AP Vojvodini, Atletski klub "Vojvodina" i Fudbalski klub "Vojvodina", pored zastava Republike Srbije i Grada Novog Sada, postavi i zastava AP Vojvodine - istakao je Jovanović u svom pismu. Pozivajući se na Ustav Republike Srbije i Statut AP Vojvodine, Jovanović je još tokom septembra 2009. godine uputio pismo svim javnim komunalnim i drugim javnim preduzećima i ustanovama osnovanim od strane Grada Novog Sada, da na mesta predviđena za isticanje državnih i gradskih simbola, postave i zastavu AP Vojvodine.

(BILSV, 29.08.  2011.)




Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook