Potpisan Sporazum o saradnji LSVO i SDP BiH

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 18. 04. 2011. | Komentara: 0

Potpisan Sporazum o saradnji LSVO i SDP BiH

ZRENJANIN - Omladina Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu bila je tokom vikenda domaćin delegaciji Foruma mladih Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine iz Lukavca. Cilj posete bilo je potpisivanje Sporazuma, kojim je dogovorena saradnja dve organizacije na nivou gradova Zrenjanina i Lukavca, a sa ciljem razvoja prijateljskih veza i saradnje u oblastima kulture, sporta, turizma, ekonomije i politike.

Goste je u ime GrO LSV Zrenjanin pozdravio predsednik Dejan Čapo, koji im je poželeo dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ovog značajnog dokumenta.

Božana Vukadinović, predsednica Omladine GrO LSV Zrenjanin, istakla je da mlade treba podsticati da se uključe u rešavanje onih problema koji najviše pogađaju ovu populaciju.

- Polazeći od osnovnih načela socijaldemokratije, a uzimajući u  obzir dosadašnji rad i borbu protiv nacionalizma, želju za boljim životom građana Vojvodine, kao i borbu za ostvarivanje i zaštitu prava svakog građanina, bez obzira na razlike u veri, naciji, polu ili uzrastu, doneli smo Akcioni plan politike za mlade Lige socijaldemokrata Vojvodine, čijom realizacijom želimo da izgradimo demokratsko društvo solidarnosti, slobode, ravnopravnosti, socijalne pravde, u kojem će obrazovanje biti dostupno svima " napomenula je Božana Vukadinović, dodajući da je potrebno stvoriti društvo u kojem će dostojanstvo mladih biti zagarantovano socijalnom, pravnom i ekonomskom sigurnošću.

- Okupili smo se, na obostrano zadovoljstvo, zbog razvoja prijateljskih veza i zajedničkog političkog delovanja, kao i zbog razmene iskustava. Ovim Sporazumom, kao i sveukupnim zalaganjem uopšte, ukazujemo na važnost saradnje na nivou gradova, kao još većim stepenom motivisanja i zalaganja Omladine za zajedničke interese " objasnila je predsednica Omladine GrO LSV Zrenjanina.

Prema rečima Adnana Slomića, predsednika Foruma mladih Socijaldemokratske partije u Lukavcu, SDP nije na vlasti u ovom mestu, ali veoma je značajno to što ima oko stotinak aktivnih među pripadnicima mlađe generacije. On je izrazio zadovoljstvo gostoljubivošću mladih Ligašica i Ligaša iz Zrenjanina.

- Ovo je naša prva saradnja sa nekim gradom van Bosne i Hercegovine i veoma me raduje potpisivanje Sporazuma, kao i to što smo u prilici da upoznamo nove ljude i razmenimo iskustva. Nadam se da ćemo i mi uskoro imati priliku da ugostimo članove Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine " rekao je Adnan Slomić, i dodao da su ovi kontakti  od višestrukog značaja, kao i da će se saradnja ogledati u uzajamnim posetama, organizovanjem seminara, a mogući su i zajednički projekti u vezi sa predizbornim kampanjama.

(BILSV, 18.04.2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook