Potpredsednici LSV na komemoraciji u Adaševcima

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Potpredsednici LSV na komemoraciji u Adaševcima

ADAŠEVCI - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine koju su činili potpredsednici stranke Nada Lazić, Aleksandar Jovanović i Aleksandar Marton učestvovala je danas na komemorativnoj svečanosti povodom 66. godišnjice probijanja Sremskog fronta i tom prilikom položili venac na spomen obeležju u selu Adašavci, kod Šida.

Komemoraciji je prisustvovalo oko gotovo 2000 građana, a Aleksandar Marton je tom prilikom istakao da je dobro što najzad dolaze neka druga vremena i što se, posle petnaestak godina ćutanja o velikim datumima iz Narodnooslobodilačke borbe i antifašističkog pokreta na teritoriji bivše Jugoslavije, ti datumi ponovo obeležavaju.

"Zaista je bilo impozantno videti i starije ljude koji su bili učesnici tih dana na jednom od najznačajnijih frontova na ratištima u Drugom svetskom ratu, ali i jako puno mladih ljudi koji u svom srcu nose ideju antifašizma koja je poslednjih petnaestak godina nekako posustajala i na žalost, mesto prepuštala idejama ultradesnice, nacizma, fašizma i ksenofobije. Današnje prisustvo potpredsednika LSV je pokazalo da postoji politička opcija koja već 21 godinu otvoreno negira ideje fašizma i želi da se one zatru u korenu " rekao je Marton. On je dodao da je današnji skup pokazao da je ideja antifašizma jaka, da je treba negovati, kao i da sve stvari vezane za pojavne oblike fašizma treba nazivati pravim imenima.

"Vinovnike bilo kakvog ekscesa na verskoj, nacionalnoj i rasnoj prirodi treba najstrožije kažnjavati, jer samo tako ćemo mladim generacijama poslati jasnu poruku da se zločin ne isplati " naveo je Marton. On je upozorio da bi, ako se to zaboravi i ako glasovi protiv fašizma ne budu jaki, mogli da se nagledamo novih sremskih frontova, kao što je već bio slučaj na ovim prostorima početkom devedesetih godina.

(BILSV, 12.04.2011.)
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Pokrajinski sekretar Sakalaš hitno da naloži isticanje zastave AP Vojvodine u Zrenjaninu

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina uputila je pismo pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu jer već više od mesec dana na zgradi Skupštine grada Zrenjanina nije istaknuta zastava AP Vojvodine.

Iz medija | Petak, 17. 03. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Srpski nacionalizam se temeljno rusificirao

Kao veliki kritičar velikosrpskog nacionalizma i njegove pogubne politike, Bešlin insistira na raskrinkavanju ne samo njegovog djelovanja u nedavnoj historiji nego i na pokazivanju štetnih posljedica koje se i danas mogu vidjeti u svakom kutku regije.
Saopštenja | Četvrtak, 16. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Pad političkih prava i građanskih sloboda dramatičan. Rešenje je u ubrzanju evropskog puta Srbije

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je veoma loše što u našem društvu nije započela rasprava o katastrofalnom izveštaju neprofitne orgnizacije „Fridom haus“ koja je u svom godišnjem izveštaju konstatovala da se Srbija nalazi na 16. mestu zemalja u kojima je u poslednjih deset godina zabeležen dramatičan pad sloboda, za minus 18 stepeni. Srbija je pozicionirana između Avganistana i Mjanmara.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook