Potpredsednici LSV na komemoraciji u Adaševcima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Potpredsednici LSV na komemoraciji u Adaševcima

ADAŠEVCI - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine koju su činili potpredsednici stranke Nada Lazić, Aleksandar Jovanović i Aleksandar Marton učestvovala je danas na komemorativnoj svečanosti povodom 66. godišnjice probijanja Sremskog fronta i tom prilikom položili venac na spomen obeležju u selu Adašavci, kod Šida.

Komemoraciji je prisustvovalo oko gotovo 2000 građana, a Aleksandar Marton je tom prilikom istakao da je dobro što najzad dolaze neka druga vremena i što se, posle petnaestak godina ćutanja o velikim datumima iz Narodnooslobodilačke borbe i antifašističkog pokreta na teritoriji bivše Jugoslavije, ti datumi ponovo obeležavaju.

"Zaista je bilo impozantno videti i starije ljude koji su bili učesnici tih dana na jednom od najznačajnijih frontova na ratištima u Drugom svetskom ratu, ali i jako puno mladih ljudi koji u svom srcu nose ideju antifašizma koja je poslednjih petnaestak godina nekako posustajala i na žalost, mesto prepuštala idejama ultradesnice, nacizma, fašizma i ksenofobije. Današnje prisustvo potpredsednika LSV je pokazalo da postoji politička opcija koja već 21 godinu otvoreno negira ideje fašizma i želi da se one zatru u korenu " rekao je Marton. On je dodao da je današnji skup pokazao da je ideja antifašizma jaka, da je treba negovati, kao i da sve stvari vezane za pojavne oblike fašizma treba nazivati pravim imenima.

"Vinovnike bilo kakvog ekscesa na verskoj, nacionalnoj i rasnoj prirodi treba najstrožije kažnjavati, jer samo tako ćemo mladim generacijama poslati jasnu poruku da se zločin ne isplati " naveo je Marton. On je upozorio da bi, ako se to zaboravi i ako glasovi protiv fašizma ne budu jaki, mogli da se nagledamo novih sremskih frontova, kao što je već bio slučaj na ovim prostorima početkom devedesetih godina.

(BILSV, 12.04.2011.)




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook