Predlozi LSV kod Dulića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Predlozi LSV kod Dulića

NOVI SAD - Iako se u javnosti donedavno čulo dosta primedbi na Predlog zakona o Prostornom planu Srbije za period od 2010. do 2020. godine, stiglo je tek tridesetak amandmana na taj tekst, a Liga socijaldemokrata Vojvodine je predložila jedan.

Portparolka LSV Aleksandra Jerkov objašnjava za Dnevnik da su predstavnici stranke prošle sedmice imali sastanak sa resornim ministrom Oliverom Dulićem i da je dogovoreno da eksperti iz njegovog tima razmotre predloge ligaša.

"Odgovor na pitanje šta je prihvatljivo a šta ne možda ćemo dobiti već danas. Želeli smo da izbegnemo podnošenje amandmana, paspravu o njima i glasanje, pa smo odlučili da svoje zamerke iznesemo u direktnom razgovoru s ministrom. Očekujemo dogovor i da će predlagač amandmana koje smo inicirali biti Vlada ili resorni odbor da bi postali sastavni deo samog predloga " objasnila je Aleksandra Jerkov. Jedinim amandmanom koji je stigao iz Lige zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš predlaže u delu koji se odnosi na održivi razvoj ekonomije, transporta i infrastrukture, da se u slučaju izgradnje objekta za preradu sirove nafte na Dunavu, kao neophodan preduslov mora izgraditi magistralni naftovod za snabdevanje ovog objekta sirovom naftom, kao produžetak naftovoda JP "Transnafta" Pančevo.

(BILSV/Dnevnik, 27. 10. 2010.)




Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook