Preko 530 potpisa za Liginu inicijativu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Preko 530 potpisa za Liginu inicijativu

BAČKA TOPOLA - Aktivisti Opštinske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Topola prikupili su do sada više od 530 potpisa podrške inicijativi LSV da trudnice u svim lokalnim samoupravama u Vojvodini tokom porodiljskog odsustva imaju pravo na punu platu, izjavila je danas predsednica Foruma žena OO LSV Bačka Topola Hajnalka Malacko Virag.

Ona je na konferenciji za novinare  istakla da naša zemlja u poređenju sa evropskim, prednjači po dužini porodiljskog odsustva, ali da je istovremeno naknada tokom porodiljskog odsustva, u visini od 65 odsto plate, jedna od najnižih u Evropi. Malacko Virag je podsetila da predlog koji je sa istim ciljem iz Vojvodine pokrenut 2005. godine nije ozbiljno razmatran, pa ni usvojen, te da je preporuku da gradovi i opštine mogu da pokriju razliku do pune plate tokom porodiljskog odsustva dalo i Ministarstvo zdravlja. Potpredsednik OO LSV Bačka Topola Lajoš Haška je istakao da se ovom akcijom Liga bori protiv bele kuge, jer je samo u protekle dve godine stanovništvo u Vojvodini smanjeno za 11.000! On je naglasio da bez obzira na ekonomsku krizu za trudnice mora biti sluha, dok je predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj pozvao građanke i građane da ovoj inicijativi daju podršku svojim potpisima  kako bi odbornici LSV mogli da zvaničan zahtev za punu platu trudnicama predaju rukovodstvu lokalne samouprave.

(BILSV, 31. 03. 2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook