Protivgradna odbrana bez velikog učinka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 17. 06. 2018. | Komentara: 0

Protivgradna odbrana bez velikog učinka

Novi Sad, 17. jun 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnima u Republičkom hidrometeorološkom zavodu zašto su se i ove godine ponovile slabosti u funkcionisanju sistema protivgradne zaštite?

LSV

Nažalost, iako su iz rukovodici Zavoda mesecima unazad uveravali javnost da je nabavljen veliki broj protivgradnih raketa i da ih je sada 14.000, olujna nevremena desetkovala su ili uništila rod na mnogim poljoprivrednim parcelama diljem Vojvodine i Srbije. Procene stručnjaka govore da je optimalan broj raketa za kvalitetniju odbranu od grada oko 26.000.

Ministarstvo  poljoprivrede najavilo je inicijativu, kojom bi u saradnji sa Republičkim hidrometeorološkim zavodom bili  postavljeni novi automatizovani sistemi za protivgradnu zaštitu, kako bi se smanjile štete od grada. Sa druge strane, posle velikih štata na poljoprivrednim parcelama, premijerka Ana Brnabić najavila je pokretanje tenderske procedure za prva radarski sistem za protivgradnu zaštitu.

Liga socijaldemorkata Vojvodine se pita zašto su se čekale prve oluje sa katastrofalnim posledicma i zašto procedura za pokretanje ovog sistema nije pokrenuta mnogo ranije?

Član Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Zdenko Kolar



Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook