Rasprava inicirana iz dnevnopolitičkih razloga

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 20. 03. 2015. | Komentara: 0

Rasprava inicirana iz dnevnopolitičkih razloga

NOVI SAD – Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Adam Paljov, koji je i član skupštinskog Odbora za zdravstvo, socijalnu politiku i rad, izdvojio je svoje mišljenje u odnosu na većinski stav tog odbora po pitanju Predloga zaključaka o kojem danas raspravlja pokrajinski parlament.

LSV

Paljov je naveo da je mišljenje po Predlogu zaključaka po utvrđivanju odgovornosti za propuste u sprovođenju javne nabavke opreme za potrebe Instituta za onkologiju Vojvodine i Instituta za plućne bolesti Vojvodine, odnosno Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, izdvojio jer smatra da je predloženi zaključak vrlo šturo i neprecizno napisan, te da nije obuhvatio sve činjenice vezane za postupak nabavke opreme za potrebe pomenutih instituta.

– U obrazloženju se ne iznose argumenti koji bi potkrepili predložene zaključke. Šta više, meni ovaj tekst, kao inicijativa, više liči na pokušaj dobijanja političkih poena, koristi se u dnevnopolitičke svrhe sa namerom daljeg ponižavanja institucija AP Vojvodine – rekao je Paljov. On se složio s konstatacijom da je stanje u vojvođanskom zdravstvu teško i u primarnoj, sekundarnoj i tercijarnoj zaštiti.

– Međutim, ne smatram da su za to stanje odgovorne pomenute institucije AP Vojvodine. Evidentno je da proces nabavke opreme traje predugo. S tim se moram složiti i da zbog toga najviše trpe najteži bolesnici, oboleli od zloćudnog raka. Ali, takođe se vidi iz materijala da se sa nabavkom kasni zbog nepoštoanja rokova od strane Komisije za zaštitu prava ponuđača, zbog odlaganja rokova za dostavljanje ponuda trgovinskih preduzeća u nekoliko navrata, kao i zbog neosnovanih prigovora građanskog zaštitnika – dodao je Paljov.

(BILSV, 20. 03. 2015)



Odbori LSV | Utorak, 17. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI traže od gradonačelnika Zrenjanina sednicu skupštine o Linglongu

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas zahtev zrenjaninskom gradonačelniku Simi Salapuri da inicira održavanje sednice gradske skupštine o radu fabrike guma „Linglong“.
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržava štrajk prosvetnih radnika

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI pruža podršku prosvetnim radnicima koji danas organizuju štrajk upozorenja i protestne skupove širom Vojvodine i Srbije.
Saopštenja | Nedelja, 15. 09. 2024. | Komentara: 0

Mladom čoveku u Srbiji ne treba puška, nego škola, dobro plaćen posao i moderna država

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI snažno se protivi nameri Aleksandra Vučića i njegove vlasti da se ponovo uvede služenje obaveznog vojnog roka u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook