Republika Srbija nema dece za ratovanje po Krimu i Donbasu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 02. 2019. | Komentara: 0

Republika Srbija nema dece za ratovanje po Krimu i Donbasu

Novi Sad, 04. februar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da nadležni organi jasno zabrane, i sada i ubuduće, organizovanje bilo kakvog „omladinsko – patriotskog“ kampa u kojem bi deca imala vojnu obuku, kao i odlazak na takav kamp u Ruskoj Federaciji.

LSV

Deca iz naše zemlje nemaju šta da traže na kampovima koji se održavaju u okviru programa „Patriotsko obrazovanje građana Ruske Federacije“, iza kojeg navodno stoje pripadnici ugašene privatne vojne kompanije E.N.O.T. kojima se pripisuju dela podsticanja mržnje ili neprijateljstva i uključivanje maloletnika u izvršenje krivičnog dela.

Krajnje je vreme da neko u ovoj zemlji kaže da se patriotizam ne meri udvaranjem Ruskoj Federaciji. I, da Republika Srbija pokaže da nema dece za ratovanje po Krimu, Donbasu i drugim lokacijama od interesa za Rusku Federaciju.

Potpuno je jasno da traženjem odobrenja za organizaciju takvog kampa od Ministarstva odbrane Republike Srbije organizatori, očigledno, pokušavaju da izbegnu da on bude zatvoren kao prošle godine.

Nadležni bezbednosni organi naše zemlje nemaju pravo da ćute.

Dužni su da saopšte punu istinu o kampu i njegovim organizatorima i merama koje su preduzeli protiv njih.

Jer, nazivanje ovakvog kampa „omladinsko-patriotskim“, očito predstavlja samo masku za rad za vojne interese strane zemlje.

A to nije ništa drugo nego izdaja sopstvene zemlje

Isto tako, pitanje ko su ljudi koji bi da decu vode u vojni kamp na Zlatiboru, a zatim i u Rusku Federaciju, bi svakako moralo da zainteresuje i Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvo prosvete.

Ni oni nemaju prava da ćute.


Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Aleksandar Marton



Izjave | Utorak, 21. 06. 2011. | Komentara: 0

Svi traženi zločinci iz Srbije pronašli su sigurnu kuću u Rusiji

NOVI SAD - Niko ne pukušava da Srbiju uvede u NATO, pogotovo ne puzeći, a ni organizovanjem konferencija u kojima učestvuju i zemlje koje nisu u NATO-u, tako da za takvu vrstu bojazni mesta nema, istakla je sinoć portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.
Izjave | Utorak, 21. 06. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Na socijaldemokratiji treba ozbiljno raditi

NOVI SAD - Zaista verujem da socijaldemokratija nudi dobro društvo kojem treba da stremimo, i mislim da je prostor za delovanje socijaldemokratske opcije kod nas ogroman a neiskorišćen i da na tome u budućnosti treba ozbiljno poraditi " izjavila je potpredsednica pokrajinskog parlamenta Maja Sedlarević.
Izjave | Utorak, 21. 06. 2011. | Komentara: 0

Promena Ustava preduslov za pravu decentralizaciju

ZRENJANIN - Proces decentralizacije mora biti celokupan, pa stoga mora početi promenom Ustava Republike Srbije koji je najveći ograničavajući faktor za kvalitetan i celokupan proces decentralizacije, istakao je danas potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook