Republika Vojvodini duguje 240 milijardi dinara!

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Petak, 11. 12. 2015. | Komentara: 0

Republika Vojvodini duguje 240 milijardi dinara!

NOVI SAD – Pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je za RTV da Republika Srbija AP Vojvodini od 2006. godine do danas duguje 240 milijardi dinara.

LSV
 
- Pokrajinski budžet nikada od donošenja Ustava do danas nije iznosio najmanje sedam procenata, kako kaže 184. član Ustava Republike Srbije. Tako da je donošenje i ovog budžeta protivustavno. Republička administracija opet postupa protivustavno i to nije dobro niti za AP Vojvodinu, niti za Republiku Srbiju, jer Republika Srbija AP Vojvodini od 2006. do danas duguje već 240 milijardi dinara – istakla je Sedlarević odgovarajući na pitanje „Da li je smanjenje pokrajinskog budžeta ima veze sa tim što je 2016. izborna godina?“ u anketi emisije „Politbiro“ RTV-a. Ona je novinarima rekla i da ne zna da li to ima veze, ali da može biti jedan od mogućih razloga.
 
- Ono čemu svedočimo je da od donošenja Ustava 2006. godine do danas, svake godine AP Vojvodina je bivala zakidana od nekoliko do nekoliko desetina milijardi dinara svake godine, od strane republičke administracije – dodala je.
 
Govoreći o najavi otvaranja pregovaračkih poglavlja, Maja Sedlarević, koja je i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine Vojvodine predočava da preko 70 odsto svega što se dešava u pregovaranju je na nivou lokalnih samouprava i regionalnih vlasti i da bi tu trebalo pružiti ogromnu podršku i lokalnim i regionalnim vlastima.
 
- Tu vidim posebnu ulogu pokrajine Vojvodine - podvlači Sedlarević.

(BILSV, 11.12.2015)Saopštenja | Nedelja, 17. 10. 2021. | Komentara: 0

1,5 miliona građana Srbije živi u riziku od siromaštva. Šta radi država?

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da poslednji podaci o stopi rizika od siromaštva ukazuju na katastrofalno stanje u kom se nalaze građani Srbije.
Saopštenja | Utorak, 12. 10. 2021. | Komentara: 0

Sprečiti divljanje tzv. Narodnih patrola u Somboru i drugim gradovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva hitnu reakciju policije i tužilaštva i strogo kažnjavanje osoba koje su prethodnih dana pozivale na linč građana Sombora koji pomažu migrantima.

Izjave | Nedelja, 10. 10. 2021. | Komentara: 0

NIS je morao ostati u vlasništvu naše države

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da Srbija i Srpska pravoslavna crkva nisu isto, te da je u Ustavu navedeno da je država odvojena od crkve. On je gostujući u emisiji „Prva tema“ na televiziji Prva istakao i da to znači da ako neko kritikuje crkvu on time ne kritikuje državu. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook