RZS da kaže koliko ima Vojvođana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 05. 12. 2012. | Komentara: 0

RZS da kaže koliko ima Vojvođana

NOVI SAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov rekla je za juče za list Danas da će poslaničkim pitanjem tražiti od Republičkog zavoda za statistiku da saopšti koliko se građana na poslednjem popisu izjasnilo kao Vojvođani.

Aleksandra Jerkov

RZS je, objavljujući rezultate popisa, saopštio da se 30.771 građanin izjasnio po regionalnoj pripadnosti, ali ih nisu razvrstavali po nacionalnosti.

- Verujem da se većina od 30.000 građana koji su svrstani u takozvanu regionalnu pripadnost izjasnila kao Vojvođani. Meni bi bilo izuzetno značajno da RZS saopšti te podatke. Niko nema pravo da nečije izjašnjavanje o nacionalnosti obesmisli. Ovde je isključivo važna odbrana prava da svako može da se izjasni onako kako hoće i kako se oseća – istakla je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 05.12.2012)



Odbori LSV | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine se zavijorila i u Baču

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine od pre neki dan se vijori i na jarbolu ispred zgrade Skupštine opštine Bač. Ovo je 11 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.
Izjave | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, povodom obeležavanja 12 godina od početka NATO bombardovanja Srbije i Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, položili su danas venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije "Jugovićevo".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook