Salapura da kaže ko je uklonio zastavu Vojvodine sa zgrade zrenjaninske Skupštine

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 22. 02. 2023. | Komentara: 0

Salapura da kaže ko je uklonio zastavu Vojvodine sa zgrade zrenjaninske Skupštine

Zrenjanin, 22. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pita gradonačelnika Zrenjanina Simu Salapuru da li je on doneo odluku o uklanjanju zastave Autonomne Pokrajine Vojvodine sa zgrade Skupštine grada Zrenjanina. 

LSV

Pokrajinska skupštinska odluka o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola Autonomne pokrajine Vojvodine u svom četvrtom članu jasno kažu da se zastava i tradicionalna zastava AP Vojvodine, uporedo sa zastavom Republike Srbije, ističu na zgradama Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, Pokrajinske vlade, zgradama organa lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine i zgradama pokrajinskih organa i službi koje osniva AP Vojvodina.

Sasvim je jasno da je neisticanje zastave i tradicionalne zastave AP Vojvodine kršenje pokrajinske skupštinske odluke, i za to delo su predviđene i prekršajne sankcije. U članu trinaest ove skupštinske odluke, predviđena je kazna od 100.000 dinara za pravno lice koje prekrši njene odredbe o načinu isticanja. 

Očekujemo da gradonačelnik Salapura upozna javnost sa odgovornim za uklanjanje zastave, i da u nakraćem mogućem roku naloži njeno vraćanje na zgradu Skupštine grada Zrenjanina.

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine 
u Skupštini grada Zrenjanina
Saopštenja | Četvrtak, 01. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Čast nam je što smo na meti šešeljevke Nataše Jovanović. Ponovo ćemo ih pobediti!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI najoštrije osuđuje jezik mržnje narodne poslanice Srpske napredne stranke Nataše Jovanović, koja je u toku jučerašnjeg nastupa na sednici Narodne skupštine Republike Srbije najprizemnije targetirala poznate glumce, umetnike, naučnike i brojne javne ličnosti, a među njima i portparola LSV-VOJVOĐANI Aleksandra Martona.
Odbori LSV | Sreda, 31. 05. 2023. | Komentara: 0

Ljudi u Srbiji se plaše starosti

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina upozorava na ponižavajući položaj u kojem se nalaze penzioneri.
Odbori LSV | Ponedeljak, 29. 05. 2023. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Hitno sazvati sednicu skupštine Grada Novog Sada na temu stanja bezbednosti!

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Novi Sad zahteva od gradonačelnika Novog Sada i predsednice Skupštine grada Novog Sada sazivanje i održavanje sednice na kojoj će odbornice i odbornici biti informisani o stanju bezbednosti našeg grada.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook