Ana Brnabić svojim izjavama o EU stavlja budućnost Srbije na kocku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 26. 11. 2022. | Komentara: 0

Ana Brnabić svojim izjavama o EU stavlja budućnost Srbije na kocku

Novi Sad, 26. novembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić da se uozbilji i ozbiljno shvati upozorenja koja stižu iz Evropske unije.

LSV

Evropski parlament usvojio je u sredu rezoluciju koja snažno naglašava da pristupni pregovori sa Srbijom treba da napreduju samo ukoliko Beograd podrži sankcije Rusiji i napravi znatan progres u reformama. Premijerka Brnabić se prema ovoj rezoluciji ponaša kao da ne postoji a izjave koje daje su neozbiljne i krajnje neodgovorne.

Predsednica Vlade zaboravlja da je Evropska unija u Srbiju investitala više od 18 milijardi evra. Svake godine u našu zemlju pristigne oko 300 miliona evra bespovratnih donacija od EU, a gotovo 80% naše spoljnotrgovinske razmene ostvaruje se sa zemljama članicama EU. Naša zemlja spada u tri države koje primaju najviše sredstava od Evropske unije.

Politika „dve stolice“, „četiri stuba“, „i na istok i na zapad“ je praktično nemoguća. Zemlje koje su 90-ih i 2.000-ih sprovodile reforme i čvrsto se držale svog evropskog puta, poput Slovačke i Češke, danas su zemlje u koje mladi ljudi iz Srbije odlaze, trbuhom za kruhom, kako bi radili u fabrikama. Zahvaljujući različitim programima i predpristupnoj pomoći Evropske unije, građani Srbije imaju ogromnu korist u različitim oblastima – ekonomiiji, obrazovanju, zdravstvu, životnoj sredini… Liga socijaldemokrata Vojvodine je od svog osnivanja nedvosmisleno zagovarala evropski put Srbije.

Zbog izolacionističke politike smo tokom devedesetih godina prošlog veka već imali ogromnu štetu. Zato premijerka Brnabić mora da zaboravi reči svog poltičkog gazde, Aleksandra Vučića, da je ova vlada oročena na dve godine, mora da prestane da se igra sa sudbinom građana Srbije i da počne da se ponaša ozbiljno i odgovorno. Ukoliko nastavi da glumi političkog avanturistu, ozbiljno će ugroziti budućnost građana Srbije.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Nedelja, 19. 05. 2013. | Komentara: 0

Kurir plasira laži kako bi diskreditovao Čanka

NOVI SAD, 19. maj – Kampanja koju protiv Nenada Čanka sprovodi dnevni list Kurir pokazuje nameru tog lista da ga po svaku cenu diskredituje, kao političara i lidera jedne parlamentarne stranke.
Saopštenja | Ponedeljak, 13. 05. 2013. | Komentara: 0

Otvoreno pismo Savetu za štampu

NOVI SAD, 13. maj – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podneo je danas žalbu Savetu za štampu povodom pisanja "Kurira". U nastavku možete pročitati kompletan tekst otvorenog pisma:
Saopštenja | Petak, 10. 05. 2013. | Komentara: 0

Državni vrh nema pravo da ćuti

NOVI SAD, 10. maj – Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva odlučnu reakciju državnog vrha i nadležnih državnih organa na još jednu sramotu ove zemlje pred sobom i pred svetom i na pretnje koje su im upućene na današnjem mitingu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook