Da li je bilo greške i sa statističkim podacima za AP Vojvodinu?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Da li je bilo greške i sa statističkim podacima za AP Vojvodinu?

NOVI SAD - Bez namere da ulazimo u tehnike rada Republičkog zavoda za statistiku, smatramo nedopustivim da država nema jasan podatak o bruto društvenom proizvodu za 2009. godinu.

Pored činjenice da to šalje loš signal Međunarodnom monetarnom fondu i drugim važnim institucijama, postavlja se pitanje i koliko su tačni ostali podaci, poput onih o bruto društvenom proizvodu u AP Vojvodini. Da li je i tu bilo greške? Hoće li tu biti revizije? Da li je i tu pad bio dvostruko veći nego što su istraživanja pokazala?

Ovakvu dilemu ne bismo imali da u AP Vojvodini postoji statistička služba na čijem osnivanju LSV insistira, a sigurno bi bila i dobar korektivni faktor u radu Republičkog zavoda za statistiku.

Vojvodini naravno ne treba paralelna institucija s RZZS-om već ustanova koja će efikasnijim metodama pratiti pokazatelje važne za funkcionisanje Vojvodine, a sve podatke prosleđivati Republičkom zavodu.

Budući da Grad Beograd ima Zavod za informatiku i statistiku, nema razloga da takvu instituciju nema i AP Vojvodina, tim pre što su ti podaci neophodni za planiranje i izradu strateških dokumenata vezanih za razvoj APV.

Potpredsednica Izvršnog odbora
Glavnog odbora LSV
Maja Sedlarević




Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook