Da li je bilo greške i sa statističkim podacima za AP Vojvodinu?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Da li je bilo greške i sa statističkim podacima za AP Vojvodinu?

NOVI SAD - Bez namere da ulazimo u tehnike rada Republičkog zavoda za statistiku, smatramo nedopustivim da država nema jasan podatak o bruto društvenom proizvodu za 2009. godinu.

Pored činjenice da to šalje loš signal Međunarodnom monetarnom fondu i drugim važnim institucijama, postavlja se pitanje i koliko su tačni ostali podaci, poput onih o bruto društvenom proizvodu u AP Vojvodini. Da li je i tu bilo greške? Hoće li tu biti revizije? Da li je i tu pad bio dvostruko veći nego što su istraživanja pokazala?

Ovakvu dilemu ne bismo imali da u AP Vojvodini postoji statistička služba na čijem osnivanju LSV insistira, a sigurno bi bila i dobar korektivni faktor u radu Republičkog zavoda za statistiku.

Vojvodini naravno ne treba paralelna institucija s RZZS-om već ustanova koja će efikasnijim metodama pratiti pokazatelje važne za funkcionisanje Vojvodine, a sve podatke prosleđivati Republičkom zavodu.

Budući da Grad Beograd ima Zavod za informatiku i statistiku, nema razloga da takvu instituciju nema i AP Vojvodina, tim pre što su ti podaci neophodni za planiranje i izradu strateških dokumenata vezanih za razvoj APV.

Potpredsednica Izvršnog odbora
Glavnog odbora LSV
Maja Sedlarević




Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook