Flego (IDS/RENEW) i Kostreš (LSV): Normalna, građanska i proevropska Srbija ključ za ulazak u EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 26. 01. 2023. | Komentara: 0

Flego (IDS/RENEW) i Kostreš (LSV): Normalna, građanska i proevropska Srbija ključ za ulazak u EU

Novi Sad, 26. januar 2023 - Bojan Kostreš, predsednik Lige  socijaldemokrata Vojvodine (LSV), na poziv evropskog poslanika Valtera Flega(IDS/Renew), učestvuje u dvodnevnoj poseti evropskim institucijama. Cilj posete je približavanje Srbije Evropskoj uniji, kao i približavanje LSV-a evropskim liberalima. Tim povodom, susreo se i s predsednikom ALDE stranke(evropski liberali) Ilhanom Kyuchyukom.

LSV

- Posetom Evropskom parlamentu, izvestiocu liberala za Srbiju Klemenu Grošelju, kao i predsednici Delegacije za stabilizaciju i pridruživanje Srbije EU u Evropskom parlamentu Alessandri Moretti, LSV je jasno pokazao da je proevropska Srbija jedino što želimo ponuditi našim građanima. Mir i stabilnost, ali i budućnost Srbije su u našim rukama. Iz Brisela šaljemo jasno poruku, tražimo prihvatanje sveobuhvatnog sporazuma o rešavanju spornih pitanja između Srbije i Kosova. Želimo li istinski normalnu, progresivnu i evropsku Srbiju, ovo je jedini ispravan put - naglasio je Kostreš.

Flego je povodom susreta dodao:

- EU je jedini pravi izbor za Srbiju i njene građane. Novom Strategijom proširenja EU spremni smo dati novi zamah pregovorima sa Srbijom. Međutim, Srbija mora jasno uskladiti svoje spoljnopolitičke ciljeve s ciljevima EU, te rešiti pitanje Kosova. Unošenje bilateralnih problema u zajednicu 27 zemalja nikome više nije u cilju.

Flego i Kostreš složili su se da je ovaj trenutak preloman po pitanju ulaska Srbije u EU. 

- Mir i evropska perspektiva neophodni su za život građana. Srbija je danas četvrta najsiromašnija evropska država. Želimo li promene, celokupna proevropska opozicija mora skupiti hrabrost i jasno zahtevati progresivne promene - zaključio je Kostreš, a Flego dodao: 

- Jedino na taj način, još uvek možemo ostvariti evropski plan o ulasku Srbije u EU s novim sazivom Evropskog parlamenta i Komisije.

Sekretarijat za informisanje LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 30. 05. 2011. | Komentara: 0

Ponovo jasno gde je koren nasilja u Srbiji

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje sinoćnje nasilje u Beogradu i očekuje da svi huligani budu najstrožije kažnjeni. Sve što se desilo još jednom pokazuje gde je koren nasilja u Srbiji i zašto je Srpska radikalna stranka trebalo da bude zabranjena. Takođe, ponovo se vidi i zašto bi Ustavni sud trebalo da zabrani Obraz i ostale neonacističke i ekstremističke organizacije.
Saopštenja | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Sramna izjava Vučića

NOVI SAD - Sramna je izjava zamenika predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića u kojoj fašističkim naziva ocenu predsednika LSV Nenada Čanka da je Ratku Mladiću bilo jednostavno da se krije u Vojvodini s obzirom da u njoj živi veliki broj izbeglica i da dosta njih nemaju rešenu svu dokumentaciju.
Saopštenja | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Poziv građankama da obave preventivne preglede

NOVI SAD - Međunarodni Dan ženskog zdravlja dočekujemo sa podatkom da svake godine oko 4.000 žena u Srbiji oboli od raka dojke, 1.500 od raka debelog creva i 1.400 od raka grlića materice. Prema nekim podacima, od raka grlića materice čak svaki dan obole tri, a umre jedna žena.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook