Hiljade članova LSV neće ućutati medijska hajka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 04. 10. 2012. | Komentara: 0

Hiljade članova LSV neće ućutati medijska hajka

Novi Sad, 04. oktobar - Tokom 22 godine borbe za zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast AP Vojvodine, sa izvornim prihodima i pravom na imovinu, borbe protiv fašizma, diskriminacije, rata i nasilja, LSV je navikla na medijsku hajku i etiketiranja.

LSV
 
Nazivali su nas separatistima, narkobosovima, a sada nam se pokušava prilepiti i etiketa nasilnika. Očito je da neki centri moći pokušavaju da na taj način završe ono što nisu uspeli devedesetih godina prošlog veka i da se obračunaju sa poslednjom građanskom i regionalnom strankom u Srbiji.

Pojedine tabloide pune izvori iz istrage, prave se rekonstrukcije događaja bez poštovanja pretpostavke nevinosti, uz unapred donete presude protiv osoba koje još nisu ni procesuirane. Objavljuju se datumi saslušanja i visine kazne, a sve to upotpunjeno kako jasno plasiranim dezinformacijama, tako i izrazima poput „svinja", „batinaš" i tome slično.

Istovremeno, pretura se po prekršajnim postupcima koji su stari pola godine i nemaju nikakve veze ni sa strankom, niti političkim opredeljenjem aktera, u kojima nisu utvrđene sve činjenice, a proces nije ni počeo. Pritom se događaji interpretiraju apsolutno navijački i jednostrano.

Budući da Liga nema iza sebe nikakve korupcionaške ili finansijske afere, za očekivati je da nalogodavci ove kampanje i narednih dana nastave sa lažima i montiranim procesima kako bi se diskreditovali funkcioneri i članovi LSV.

Na taj način, u javnosti se stvara atmosfera linča koja umnogome podseća na period pre ubistva premijera Zorana Đinđića, a sve sa ciljem da se Ligi vežu ruke, da ne govori, ne upozorava i ne brani od onih od kojih je već branila i građane Vojvodine i njenu autonomiju.

Hiljade članova Lige socijaldemokrata Vojvodine neće ćutati.

Nastavićemo još jače. I bićemo još uporniji.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook