Hitno doneti uredbe o subvencijama za poljoprivrednike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 07. 03. 2012. | Komentara: 0

Hitno doneti uredbe o subvencijama za poljoprivrednike

Novi Sad, 07. marta - Uredbe koje je Ministarstvo poljoprivrede najavilo za kraj januara, još nisu donete pa je nestrpljenje poljoprivrednika razumljivo.

Maja Timotijevic

Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da te uredbe hitno budu donete, kao i da će subvencije poljoprivrednicima biti određene po prošlogodišnjem principu: po hektaru, za površine od 0,5 do 100 hektara.

Na taj način bili bi izbegnuti novi nesporazumi sa poljoprivrednim proizvođačima u Vojvodini.

LSV podseća i na svoj predlog da se marže na sve inpute u poljoprivredi, počev od veštačkog đubriva, semena i sredstva za zaštitu bilja do pesticida i dizel goriva, ograniče na deset procenata.

Ovakve situacije bi u budućnosti mogle biti izbegnute, donošenjem zakona o subvencijama. To bi obezbedilo sigurnost poljoprivrednim proizvođačima da će bez obzira na dnevno politicke odluke imati subvencije na koje mogu da računaju.


Predsednica
Stručnog saveta za poljoprivredu
Lige socijaldemokrata Vojvodine
dr Maja Timotijević



Saopštenja | Petak, 19. 01. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Sreda, 17. 01. 2024. | Komentara: 0

Poglavar Srpske pravoslavne crkve treba da pomaže ženama umesto što ih napada

U vreme kada Republika Srbija ima nezapamćeno visoku godišnju statistiku ubistava žena (femicida) i kada bi trebalo sistemski rešavati ovaj, kao i druge ogromne probleme vezane za ekspanziju nasilja u društvu koje kao rezultat ima smrtne ishode, svi akteri bi trebalo prevashodno da se bave prevencijom i rešavanjem ovih gorućih problema.

Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook