Hitno doneti uredbe o subvencijama za poljoprivrednike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 07. 03. 2012. | Komentara: 0

Hitno doneti uredbe o subvencijama za poljoprivrednike

Novi Sad, 07. marta - Uredbe koje je Ministarstvo poljoprivrede najavilo za kraj januara, još nisu donete pa je nestrpljenje poljoprivrednika razumljivo.

Maja Timotijevic

Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da te uredbe hitno budu donete, kao i da će subvencije poljoprivrednicima biti određene po prošlogodišnjem principu: po hektaru, za površine od 0,5 do 100 hektara.

Na taj način bili bi izbegnuti novi nesporazumi sa poljoprivrednim proizvođačima u Vojvodini.

LSV podseća i na svoj predlog da se marže na sve inpute u poljoprivredi, počev od veštačkog đubriva, semena i sredstva za zaštitu bilja do pesticida i dizel goriva, ograniče na deset procenata.

Ovakve situacije bi u budućnosti mogle biti izbegnute, donošenjem zakona o subvencijama. To bi obezbedilo sigurnost poljoprivrednim proizvođačima da će bez obzira na dnevno politicke odluke imati subvencije na koje mogu da računaju.


Predsednica
Stručnog saveta za poljoprivredu
Lige socijaldemokrata Vojvodine
dr Maja Timotijević



Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.
Saopštenja | Sreda, 20. 12. 2023. | Komentara: 0

Zbog velikih nepravilnosti, izbore ponoviti u celoj Srbiji

Protesti protiv izborne krađe, koji su u ponedeljak započeli u Beogradu, u potpunosti su opravdani i mi, Vojvođani, ih podržavamo.
Saopštenja | Četvrtak, 14. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Dok je LSV Vojvođana, nema ukidanja AP Vojvodine koje najavljuje Bajatović

Dušan Bajatović je svojom izjavom za Večernje novosti, u finišu kampanje, potvrdio da je cilj koalicije na vlasti i posle 33 godine isti - ukidanje AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook