Igor Pavličić odgovoran za raspad koalicije

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 25. 08. 2012. | Komentara: 0

Igor Pavličić odgovoran za raspad koalicije

NOVI SAD. 25. avgust – Nakon očiglednog izlaska Srpskog pokreta obnove iz aktuelne gradske većine u Novom Sadu, Liga socijaldemokrata Vojvodine ne vidi da ona više postoji, a za to punu odgovornost snosi gradonačelnik Igor Pavličić i saučesnici oko njega.

LSV

Ipak smatramo da je Srpski pokret obnove, pre nego što je napustio gradsku vlast, bio dužan da iscrpi sve druge mogućnosti za postizanje dogovora, jer je ovim omogućio da vlast u Novom Sadu preuzmu ljudi iz stranaka koji su u periodu od 2004. do 2008. naneli ogromnu štetu gradu i za čija se imena vezuju afere koje su naš grad stavile na crnu listu korupcionaških afera.

U proteklom mandatu Igor Pavličić je pokazao da nije čovek koji može da vodi Novi Sad, naročito kada je, praveći pre tri i po godine iza leđa koalicionih partnera ad hoc većinu sa DSS-om i Srpskom radikalnom strankom sa kojom je usvojio Statut grada Novog Sada koji je neusklađen sa zakonom. Od tada, pa do današnjeg dana, Liga socijaldemokrata Vojvodine je zahtevala da se ta odluka promeni. Međutim do tog nije došlo, iako je to bio jedan od uslova da se uopšte uđe u parlamentarnu većinu kakva je postojala do danas.

Igor Pavličić je to odbijao, a Demokratska stranka je odbijala svaku pomisao da se uopšte govori o radu Igora Pavličića, a kamoli da se on zameni na mestu gradonačelnika Novog Sada, što je i prouzrokovalo prepolovljavanje izbornog rezultata Demokratske stranke u Novom Sadu.

Bahatost Pavličićevih saučesnika je dovela do toga da Srpski pokret obnove nije više mogao to da izdrži. Liga socijaldemokrata Vojvodine nije, niti će učiniti bilo šta što bi omogućilo Srpskoj naprednoj stranci dolazak na vlast, ali nemamo moralno pravo da od bilo koga tražimo da i dalje trpi takav tip osionosti kakav svi trpimo proteklih godina od Igora Pavličića i njegovih patrona.

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od svojih koalicionih partnera ono što je uvek i tražila: Da se Statut grada Novog Sada uskladi sa zakonom, kao što je i bilo dogovoreno; da se potpiše koalicioni sporazum, a ne da se beži od njega da se ne bi znalo koje su čije obaveze i obećanja; i treće, Igor Pavličić više ne može biti gradonačelnik Novog Sada ni pod kojim uslovima. Liga socijaldemokrata Vojvodine je uvek spremna za razgovor ukoliko se ova tri uslova ispune, u suprotnom ne vidimo većinu u Skupštini grada Novog Sada u kojoj bi LSV participirala.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi SadSaopštenja | Četvrtak, 30. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Kabinet Ane Brnabić slep na loše stanje u sistemu protivgradne zaštite

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da se bliži period godine u kojem postoji velika mogućnost za pojavu oluja praćenih gradom.
Saopštenja | Utorak, 28. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Napadi na advokata Čedomira Stojkovića su šovinizam koji cela država mora da osudi

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od države da zaštiti advokata i aktivistu Čedomira Stojkovića od šovinističke rulje, a da vlasti prestanu sa koketiranjem sa osuđenim ratnim zločincima i režimom Vladimira Putina.
Saopštenja | Nedelja, 26. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Gotovo 200 teretnih vozova iskliznulo za godinu dana, a ministar Vesić slavi na Prokopu

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je krajnje neodgovorno što ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić zanemaruje većinu železničkih pravaca u Srbiji, a organizuje koncerte i hvališe se godišnjicom voza na relaciji Beograd-Novi Sad.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook