Ko je naložio Kruževiću da obezvredi kapital Elektrovojvodine?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 20. 03. 2013. | Komentara: 0

Ko je naložio Kruževiću da obezvredi kapital Elektrovojvodine?

NOVI SAD, 20. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od direktora Elektrovojvodine Srđana Kruževića da odmah kaže građanima Vojvodine od koga je, kako navodi, dobio nalog  da umanji imovinu ovog preduzeća za skoro 19 odsto i time mu,  kako sam ocenjuje, obezvredi kapital.

LSV

LSV je već duže vreme zabrinuta i upozorava da bi Elektrovojvodina, najprofitabilniji deo Elektroprivrede Srbije sa naplatom od 97 odsto, mogao biti pretvoren u puki šalter, a njena imovina prodata zbog teške dubioze EPS-a.

Zato je LSV i delegirala svoje predstavnike i u Radnu grupu Vlade AP Vojvodine koja je zadužena upravo za ovo pitanje.

Međutim, informacije koje je sinoć izneo Srđan Kružević na Radio televiziji Vojvodine su više nego alarmantne, ukoliko su tačne, i po njima se hitno mora reagovati, od Radne grupe do resornog minitarstva.

Objašnjenje resornog ministarstva za energetiku da postoji razlika između strateškog partnerstva sa stranim kompanijama i privatizacije, samo potkrepljuje naše sumnje.

Upravo su Vojvođani imali i više nego poučna iskustva kada je reč o pomenutom modelu strateških partnerstava u kojima je jedini partner bila republička vlada, a imovina je bila vojvođanska i u kojima Vojvođani uvek izvuku deblji kraj.
Počev od privatizacije NIS-a do trenutno očekivane prodaje vojvođanske zemlje Al Dahri.

Portparolka
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Marinika Čobanu



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook