Ko sabotira otvaranje vojvođanske kancelarije u Briselu?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 23. 06. 2011. | Komentara: 0

Ko sabotira otvaranje vojvođanske kancelarije u Briselu?

LSVNOVI SAD - Čestitamo Gradu Nišu koji, nakon Kragujevca, takođe dobija kancelariju u Briselu. Pitanje je, međutim, dokle će se sabotirati otvaranje vojvođanske kancelarije u Briselu koja je odavno trebalo da proradi.

Iz vizure nekoga ko je u pokrajinskoj administraciji, mogu da zaključim samo da su pojedini članovi Vlade Srbije i dalje veliki centralisti, koliko god se trudili da to prikriju.

Preko 300 regiona iz svih krajeva Evrope ima svoja predstavništva u Briselu
jer sredstva iz Evropske unije prevashodno dobijaju regioni, kao srednji nivo vlasti.

Vojvodina je trenutno jedini postojeći region u Srbiji.

Sabotiranjem otvaranja vojvođanskog predstavništva, centralisti sprečavaju postojanje i funkcionisanje srednjeg nivoa vlasti, kao osnove istinske decentralizacije zemlje. I, otvoreno odvlače investicije i investitore iz Vojvodine u druge delove zemlje kojima su više naklonjeni.

Još u novembru je postignut dogovor o otvaranju vojvođanske kancelarije u Briselu. Krajem marta je za to dobijena i saglasnost od Vlade Republike Srbije.
Iako je kraj juna, kancelarija AP Vojvodine u Briselu i dalje nije otvorena.

Ko je kriv za sva sredstva koja su izgubljena u međuvremenu? Ko će to Vojvodini da nadoknadi? Ko će da odgovara za sve šanse koje je Vojvodina, sa 200 hiljada nezaposlenih, propustila?

mr Maja Sedlarević
potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook