Ko to Novi Sad gura u divljaštvo i bezakonje?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 11. 09. 2012. | Komentara: 0

Ko to Novi Sad gura u divljaštvo i bezakonje?

NOVI SAD , 11. septembar – Pucnjava pored školskog dvorišta i to u trenutku kada deca imaju fizičko na dvorištu je vrhunac bezakonja koje Novi Sad više ne može trpeti.
Koji roditelj danas može mirno, bez strepnje, pustiti dete u školu?

LSVZato hitno, u narednih par dana, MUP mora konačno da počne da radi na rešenju problema bezbednosti u Novom Sadu.

Gradska i pokrajinska vlast nemaju ingerencija da reše taj problem, a nadležno republičko ministarstvo se time očigledno ne bavi. Godine prolaze, a Novi Sad još nije dobio ni načelnika policije, a kamoli više policajaca na ulicama.
 
Da li je možda po sredi pokušaj da se Novi Sad kao grad destabilizuje? Ko to gura Novi Sad u divljaštvo? Dokle više Novosađani treba da strepe od kriminalaca, „navijača“ i raznoraznih huligana i ekstremista?
 
Sa druge strane, Liga socijaldemokrata pozdravlja privođenje Nemanje P. koji je ispisivao grafite u vezi sa aktuelnim događajima u Skupštini Novog Sada i mržnje protiv Nenada Čanka, sa potpisom „SNP Naši“.
 
Nejasno je, međutim, zašto u saopštenju Policijske uprave nije navedeno i njegovo prezime budući da je reč o punoletnoj osobi zatečenoj u izvršenju krivičnog dela.
 
Očekujemo da će pored Nemanje P. uskoro biti privedeni i svi ostali pripadnici tog pokreta koji su prethodnih dana organizovano ispisivali grafite po gradu, a čime su se tokom vikenda pohvalili i u svom saopštenju.
 
Ujedno, tom akcijom, „SNP Naši“ i njihovi politički mentori su pokazali koliko su osnovane njihove tvrdnje da Liga izmišlja pretnje i sama piše grafite protiv sebe.
 
Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad



Saopštenja | Sreda, 23. 01. 2013. | Komentara: 0

Sud vratio mandat Tiboru Vašu

NOVI SAD – Potpredsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin i odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanina Tibor Vaš, kome je na poslednjem zasedanju oduzet odbornički mandat, potvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare da je Upravni sud odlučio da je zrenjaninska Skupština nezakonito postupila.
Saopštenja | Ponedeljak, 21. 01. 2013. | Komentara: 0

Nadležni državni organi da reaguju zbog šaranja znakova na rusinskom jeziku

NOVI SAD, 21. janura - Nepoznati počinioci išarali su sprejom višejezične saobraćajne znake sa nazivom naseljenog mesta na ulazu i na izlazu iz naselja Bikić Do u opštini Šid, u noći između subote i nedelje.
Saopštenja | Nedelja, 20. 01. 2013. | Komentara: 0

LSV traži što širu podršku za produženje Zakona o lustraciji

NOVI SAD, 20. januar - Liga socijaldemokrata Vojvodine će zatražiti što širu podršku u inicijativi za produženje Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava (poznatog kao Zakon o lustraciji) na još deset godina i momentalnom početku njegove primene.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook