Kostreš: Napadi na advokata Čedomira Stojkovića su šovinizam koji cela država mora da osudi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 28. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Napadi na advokata Čedomira Stojkovića su šovinizam koji cela država mora da osudi

Novi Sad, 28. mart 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od države da zaštiti advokata i aktivistu Čedomira Stojkovića od šovinističke rulje, a da vlasti prestanu sa koketiranjem sa osuđenim ratnim zločincima i režimom Vladimira Putina.

LSV

LSV smatra da, umesto što žmure pred linčom neistomišljenika, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i vladajuća Srpska napredna stranka bi morali da čuvaju i omoguće pluralizam ideja i mišljenja. Nasilje protiv onih koji govore istinu o agresiji i zločinima putinovske Rusije protiv Ukrajine je ne samo protivzakonito delovanje, već i zločin prema progresivnoj i evropskoj Srbiji i nadi da ona postane normalna država. 

Pozivamo sve partije, pokrete i pojedince da se jasno opredele prema ovim pretnjama, ali i pretnjama Marku Vidojkoviću, Nenadu Kulačinu, Dinku Gruhonjiću, Snežani Čongradin, Dragoljubu Petroviću, Teofilu Pančiću, Alekseju Kišjuhasu, Nikoli Samardžiću... 

Počinioci ovih pretnji nikada nisu otkriveni. Moramo znati da verbalno nasilje i pretnje uvek mogu eskaliratii. Ćutanje i kukavičluk nisu opcija!

Bojan Kostreš
Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.
Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook