Kostreš: Pozivamo sve demokratske poslaničke grupe u Narodnoj skupštini da pokrenu postupak raskidanja energetskog sporazuma sa Rusijom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 10. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Pozivamo sve demokratske poslaničke grupe u Narodnoj skupštini da pokrenu postupak raskidanja energetskog sporazuma sa Rusijom

Novi Sad, 10. oktobar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja izjavu lidera SSP Dragana Đilasa u vezi štete koje energetski sporazum sa Ruskom Federacijom svakodnevno nanosi državi i građanima Srbije.

LSV

NIS je poklonjen Kremlju uz punu saglasnost na političkoj sceni, a LSV je bio jedan od retkih glasova koji je bio protiv toga.

Šteta koja je napravljena Srbiji je ogromna i potrebno je što pre učiniti sve da se loši potezi prethodnih i sadašnje vlasti isprave. Samo na ime neplaćene rudne rente budžeti Srbije, Vojvodine i lokalnih samouprava u Vojvodini od 2008. godine su kraći za više stotina miliona evra.

Pozivamo sve demokratske, građanske i proevropske snage da se ujedine oko ovog, ali i drugih bitnih pitanja i spreče dalje propadanje zemlje i pljačku građana.

Neophodno je hitno reagovati, uvesti sankcije Ruskoj Federaciji, raskinuti energetski sporazum sa njom i vratiti NIS (Naftagas) građanima Srbije i Vojvodine.

Pozivamo sve demokratske i proevropske poslanike da ovu inicijativu pokrenu u Narodnoj skupštini Republike Srbije i tako započnu proces raskidanja energetskog sporazuma sa Ruskom Federacijom.

Generalni sekretar 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Bojan Kostreš



Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.
Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook