Kostreš: Pozivamo sve demokratske poslaničke grupe u Narodnoj skupštini da pokrenu postupak raskidanja energetskog sporazuma sa Rusijom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 10. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Pozivamo sve demokratske poslaničke grupe u Narodnoj skupštini da pokrenu postupak raskidanja energetskog sporazuma sa Rusijom

Novi Sad, 10. oktobar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja izjavu lidera SSP Dragana Đilasa u vezi štete koje energetski sporazum sa Ruskom Federacijom svakodnevno nanosi državi i građanima Srbije.

LSV

NIS je poklonjen Kremlju uz punu saglasnost na političkoj sceni, a LSV je bio jedan od retkih glasova koji je bio protiv toga.

Šteta koja je napravljena Srbiji je ogromna i potrebno je što pre učiniti sve da se loši potezi prethodnih i sadašnje vlasti isprave. Samo na ime neplaćene rudne rente budžeti Srbije, Vojvodine i lokalnih samouprava u Vojvodini od 2008. godine su kraći za više stotina miliona evra.

Pozivamo sve demokratske, građanske i proevropske snage da se ujedine oko ovog, ali i drugih bitnih pitanja i spreče dalje propadanje zemlje i pljačku građana.

Neophodno je hitno reagovati, uvesti sankcije Ruskoj Federaciji, raskinuti energetski sporazum sa njom i vratiti NIS (Naftagas) građanima Srbije i Vojvodine.

Pozivamo sve demokratske i proevropske poslanike da ovu inicijativu pokrenu u Narodnoj skupštini Republike Srbije i tako započnu proces raskidanja energetskog sporazuma sa Ruskom Federacijom.

Generalni sekretar 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Bojan Kostreš



Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook