Kostreš: Prestanite sa politikom devedesetih godina i uvedite sankcije Putinovoj Rusiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 15. 06. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Prestanite sa politikom devedesetih godina i uvedite sankcije Putinovoj Rusiji

Novi Sad, 15. jun 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od vlasti da shvate ozbiljnost situacije i pridruže se sankcijama koje je Evropska unija uvela Ruskoj Federaciji zbog agresije na Ukrajinu.

LSV

Jučerašnja odluka Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta da usvoji nacrt izveštaja o Srbiji, kojim se traži hitno uvođenje sankcija Rusiji, jasno ukazuje da će dalje odustajanje Srbije od uvođenja mera prema Putinovom autoritatnom režimu veoma naštetiti interesima naše zemlje.

LSV se slaže sa ocenama evropskih parlamentaraca da je nedopustivo što Srbija, kao kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, još nije uskladila pozicije sa EU.

Zbog politike naših vlasti, evrointegracije Srbije stoje u mestu, nema nikakvog napretka i bilo kakvih najava otvaranja novih pregovaračkih klastera.

Za državu, koja je još pre 20 godina snažno naglasila potrebu pridruživanja Evropskoj uniji, to je nedopustivo.

LSV zato insistira na konkretnim koracima i nedvosmislenoj politici koja će osuditi agresorski i totalitarni režim Vladimira Putina i uvesti mu sankcije.

Srbija se ne sme vratiti u devedesete godine!

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook