Kostreš: Problem Srbije zove se Aleksandar Vučić

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 14. 12. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Problem Srbije zove se Aleksandar Vučić

Novi Sad, 14. decembar 2022 - Novoizabrani predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš priredio je večeras svečani koktel. Koktelu je prisustvovao veliki broj zvanica iz javnog života Vojvodine i Srbije.

LSV

U obraćanju prisutnima, Kostreš je istakao da bez bogate i razvijene Vojvodine nema ni jake Srbije. 

- Svi vidimo koji je najveći problem u Srbiji. Taj problem se zove Aleksandar Vučić jer on generiše nacionalizam, centralizam i rusofiliju u našoj zemlji ali niko ne nudi rešenje. A rešenje je jednostavno. Rešenje je u evropskoj, građanskoj, sekularnoj, decentralizovanoj Srbiji u kojoj se poštuje autonomija Vojvodine - rekao je Kostreš.

Novi predsednik LSV upoznao je prisutne i sa današnjom odlukom Glavnog odbora stranke da se pokrene kampanja protiv obaveznog služenja vojnog roka.

- Nema nikakvog razloga da našu decu pripremaju za ratove koje smo unapred izgubili. Mi ne želimo i nećemo dozvoliti ni Vučiću ni bilo kome drugom da nas vodi u sukobe sa okruženjem. Mi želimo saradnju sa svima u regionu i evropske integracije - zaključio je Kostreš.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook