Kostreš: Vučić i Mirović da kažu zašto je Moravski koridor bitniji od puteva u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 27. 06. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vučić i Mirović da kažu zašto je Moravski koridor bitniji od puteva u Vojvodini

Novi Sad, 27. jun 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, političaru koji u našoj zemlji o svemu odličuje, i Igoru Miroviću, predsedniku Pokrajinske vlade, političaru koji se ni za šta ne pita, ali ipak ima formalnu funkciju, zašto je Moravski koridor bitniji od auto-puta Zrenjanin-Beograd, od Fruškogorskog koridora, od Banatske magistrale, od auto-puta Subotica-Sombor, obilaznice oko Zrenjanina...

LSV

Takođe, insistiramo da odgovore i na pitanje zašto železničke pruge u Vojvodini nisu bitne i zašto se čupaju i odnose u staro gvožđe.

Nama je veoma drago što se gradi Moravski koridor, ali bilo bi nam još draže da se grade i putevi u Vojvodini i ne čupaju naše pruge.

I u Vojvodini žive građani koji imaju sva ustavna i zakonska prava.

Gospodo Vučiću i Miroviću, pokažite na delu da Vojvodinu ne vidite samo kao špajz iz kojeg se uzima, a Vojvođane kao na građane koji su dobri kada pune drzavni budžet, a nisu dobri kada treba nešto da im se izgradi.

Bogata Vojvodina je garant jake Srbije.

Generalni sekretar LSV
Bojan Kostreš




Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.
Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook