Kostreš: Vučiću, zaštiti Vojvodinu od svog prijatelja Orbana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 22. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučiću, zaštiti Vojvodinu od svog prijatelja Orbana

Novi Sad, 22. mart 2023 - Sve češće zvaničnici Republike Mađarske, počev od premijera Orbana i drugih predstavnika njegovog režima, svojataju AP Vojvodinu, pokazujući nesumnjive teritorijalne pretenzije prema delu teritorije Republike Srbije. 

LSV

Smatram da je to ne samo nedopustivo već i veoma opasno. Svaka promena granica vodi u sukobe, zbog čega pozivam predsednika Republike Srbije i Vladu Srbije da jasno i nedvosmisleno reaguju i spreče ovakvo ponasanje. 

Vojvodina je Ustavom Srbije definisana kao autonomna pokrajina i neodvojivi deo teritorije Republike Srbije. Građanke i građani Vojvodine, bez izuzetka, Srbiju doživljavaju kao svoju zemlju. 

Zbog toga očekujemo jasnu reakciju države. Danas smo svedoci histerije u javnosti u kojoj nacionalisti ne daju „Kosovo i Metohiju“ a niko od njih ne reaguje na pretenzije prema Vojvodini. 

Vojvodina je srce Srbije, a ne Kosovo.

Bojan Kostreš
Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Subota, 25. 08. 2012. | Komentara: 0

Igor Pavličić odgovoran za raspad koalicije

NOVI SAD. 25. avgust – Nakon očiglednog izlaska Srpskog pokreta obnove iz aktuelne gradske većine u Novom Sadu, Liga socijaldemokrata Vojvodine ne vidi da ona više postoji, a za to punu odgovornost snosi gradonačelnik Igor Pavličić i saučesnici oko njega.
Saopštenja | Sreda, 01. 08. 2012. | Komentara: 1

Čanak pozvao ambasadore da zaustave politički progon u Srbiji

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozvao je danas ambasadore više zemalja da pomognu da se jednom zauvek zaustavi progon političkih protivnika u Srbiji zloupotrebom državnih organa.
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 07. 2012. | Komentara: 0

Nikolić bi mogao preispitati presudu za ubistvo Đinđića

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da se za šest dana od kako je obznanjeno da će vladajuću većinu činiti SNS, SPS i URS, deo pravosuđa u tri navrata preporučio kao kooperativan novoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook