LSV ne deli Novosađane za razliku od ove gradske vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 31. 01. 2013. | Komentara: 0

LSV ne deli Novosađane za razliku od ove gradske vlasti

NOVI SAD, 31. januar - Smešno je i apsurdno optužiti Ligu socijaldemokrata Vojvodine kao stranku, ili njen Gradski odbor ponaosob, da dele Novosađane po bilo kom osnovu.

LSVNismo dozvolili da ih neko deli ni mračnih devedesetih godina prošlog veka kada su pojedini funkcioneri stranaka koje danas učestvuju u gradskoj vlasti spremali sendviče za one koje treba proterati iz Vojvodine. Nismo dozvolili da ih neko deli ni u godinama posle toga.

I to Novosađani znaju.

Nismo mi ti koji su u proteklih šest meseci vlasti uspeli da prekroje istoriju grada i izmišlju nove datume, kojima smeta zastava AP Vojvodine, kojima smeta ravnomerna upotreba ćirilice i latinice, niti prebrojavamo koliko ima pripadnika nacionalnih manjina u Novom Sadu.

Gradski odbor Srpskog pokreta obnove to dobro zna.

Tim je tužnije što ih gradonačelnik i njegova svita koriste u pokušaju da zamene teze. I još gore, što pristaju na to da se Dan grada obeležava čišćenjem septičkih jama.

Podsećamo, u jučerašnjem saopštenju je navedeno: „Budući da se radi o usluzi koja je važna i potrebna građanima, predlažemo da im se ona svakako omogući ali možda nekog manje značajnog jubileja, kakvih sa ovom vlašću ne nedostaje”

Mi iza svojih reči stojimo i ne prilagođavamo ih u skladu sa koalicijom koja je na vlasti.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook