LSV predstavila predlog deklaracije kojom se osuđuje agresija Rusije na Ukrajinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 23. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV predstavila predlog deklaracije kojom se osuđuje agresija Rusije na Ukrajinu

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front-LSV, VP“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović predstavio je danas Predlog deklaracije kojom se osuđuje agresija Ruske Federacije na Ukrajinu koju je napisala ova poslanička grupa. Šućurović je najavio da će tekst biti poslat svim poslaničkim grupama u vojvođanskoj skupštini i da očekuje njihovu podršku.

LSV

Tekst predložene deklaracije prenosimo u celosti.

PREDLOG DEKLARACIJE KOJOM SE OSUĐUJE AGRESIJA RUSKE FEDERACIJE NA UKRAJINU

Prošlo je tačno godinu dana od kada je Ruska Federacija započela varvarsku agresiju na državu Ukrajinu. Do sada je u ovoj krvavoj agresiji poginulo najmanje 300.000 ljudi, od kojih je više od 10.000 civila. Broj izbeglih i raseljenih dostigao je osam miliona, ili petinu stanovništva Ukrajine. Načinjena je ogromna šteta na imovini građana i države. Uništen je veliki deo saobraćajne i energetske infrastrukture. Štete na privrednim objektima su neprocenjive. Rusku agresiju na Ukrajinu osudio je čitav svet. Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 2. marta 2022. godine rezolucijom osudila agresiju i pozvala Rusiju da je momentalno prekine i povuče  sve svoje snage sa teritorije Ukrajine.

Srbija je glasanjem podržala ovu rezoluciju.

Na osnovu toga, pozivamo poslanike Skupštine AP Vojvodine da se pridruže ovoj osudi, te glasanjem za predloženu deklaraciju doprinesu što bržem prekidu agresije i povlačenju ruske vojske na međunarodno priznate granice iz 1991. godine.

Saša Šućurović
predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front-LSV, VP“

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Subota, 17. 02. 2024. | Komentara: 0

Srbija da oda počast žrtvi Alekseja Navaljnog

Stradanje lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Putinovom gulag  samo je još jedna slika zločinačkog i staljinističkog karaktera vlasti u Kremlju.
Saopštenja | Sreda, 31. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin je jedan od najskupljih gradova za život

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poziva predstavnike gradske vlasti da objasne građanima i građankama Zrenjanina kako da prežive mesec kada im je za zadovoljenje osnovnih životnih potreba neophodna skoro jedna i po plata, a od početka ove godine u Zrenjaninu je poskupelo grejanje, parking, usluge iznošenja i deponovanja smeća, a nedavno je poskupelo i odvođenje otpadnih voda za skoro 70 procenata.
Saopštenja | Ponedeljak, 29. 01. 2024. | Komentara: 0

Anketni odbor da istraži čime je Vulin zadužio Putinov režim da bi dobio orden njegove tajne službe

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođini zahteva od Narodne skupštine Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku formira Anketni odbor koji bi istražio delovanje bivšeg direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook