LSV: Da li je za prikazivanje Quo vadis, Aida potrebna dozvola Aleksandra Vučića?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 13. 06. 2022. | Komentara: 0

LSV: Da li je za prikazivanje Quo vadis, Aida potrebna dozvola Aleksandra Vučića?

Novi Sad, 13. jun 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine  traži od Radio-televizije Srbije da bez optužbi i skretanja teme odgovori na pitanje da li je tačno da je proslavljenoj sarajevskoj i bosanskohercegovačkoj rediteljki Jasmili Žbanić rečeno da je za prikazivanje njenog filma „Quo vadis, Aida“ potrebno odobrenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

LSV

Program RTS-a je finansiran od strane svih građana Srbije i trebalo bi da brani njihov i samo njihov, dakle, javni interes.

LSV smatra da je u najvišem interesu svih naših građana da film Jasmile Žbanić „Quo vadis, Aida“ bude prikazan na RTS-u. Podsećamo i da je film Jasmile Žbanić proglašen za najbolji evropski film u 2021. godini i da je RTS do sada prikazivao laureate ove najznačajnije evropske nagrade za kinematografiju. Zbog toga očekujemo od rukovodstva RTS-a da na svom programu emituju jedan od najprestižnijih filmova snimljenih u toku prethodne godine. 

Ukoliko se RTS ogluši o apele i sugestije mnogih društvenih činilaca i ipak ne emituje film „Quo vadis, Aida“, za LSV će to biti pouzdan znak da je proslavljena rediteljka bila u pravu i da se program ove medijske kuće uređuje u centrima političke moći u Srbiji, a ne u kabinetima njihovog direktora i urednika. Jasmilu Žbanić je lako demantovati, ali ne širenjem buke i besa, već emitovanjem njenog filma – što je prvorazredni javni interes kome bi RTS morao da služi.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton
Saopštenja | Sreda, 27. 11. 2013. | Komentara: 0

Stojšić sa Krstićem o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine

NOVI SAD, 27. novembar - Zamenik šefa poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Republike Srbije Đorđe Stojšić danas je u razgovoru sa ministrom finansija Lazarom Krstićem izrazio nezadovoljstvo predlogom republičkog budžeta za iduću godinu i zatražio da se obezbedi poštovanje ustavne obaveze o najmanje sedam odsto izdvajanja za budžet AP Vojvodine.
Saopštenja | Utorak, 26. 11. 2013. | Komentara: 0

Zajedničko saopštenje LSV i PO DS

NOVI SAD, 26. novembar - Delegacije Pokrajinskog odbora Demokratske stranke, koju je predvodio Miroslav Vasin, predsednik Pokrajinskog odbora DS i Lige socijaldemokrata Vojvodine, na čelu sa Branislavom Bogaroškim, potpredsednikom LSV sinoć su u dužem, konstruktivnom razgovoru sagledale odnose dve stranke kroz analizu koalicionog delovanja u Skupštini AP Vojvodine i mnogim lokalnim samoupravama u Pokrajini.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 11. 2013. | Komentara: 0

Sastanak LSV sa šefom delegacije EU u Srbiji

NOVI SAD, 25. novembar - Predstavnici najvišeg rukovodstva Lige socijaldemokrata Vojvodine na čelu sa predsednikom LSV Nenadom Čankom, potpredsednikom Aleksandrom Jovanovićem i članom Predsedništva Aleksandrom Kravićem, dočekli su danas u sedištu LSV  šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkla Devenporta i njegove saradnike.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook