LSV: Da li je za prikazivanje Quo vadis, Aida potrebna dozvola Aleksandra Vučića?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 13. 06. 2022. | Komentara: 0

LSV: Da li je za prikazivanje Quo vadis, Aida potrebna dozvola Aleksandra Vučića?

Novi Sad, 13. jun 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine  traži od Radio-televizije Srbije da bez optužbi i skretanja teme odgovori na pitanje da li je tačno da je proslavljenoj sarajevskoj i bosanskohercegovačkoj rediteljki Jasmili Žbanić rečeno da je za prikazivanje njenog filma „Quo vadis, Aida“ potrebno odobrenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

LSV

Program RTS-a je finansiran od strane svih građana Srbije i trebalo bi da brani njihov i samo njihov, dakle, javni interes.

LSV smatra da je u najvišem interesu svih naših građana da film Jasmile Žbanić „Quo vadis, Aida“ bude prikazan na RTS-u. Podsećamo i da je film Jasmile Žbanić proglašen za najbolji evropski film u 2021. godini i da je RTS do sada prikazivao laureate ove najznačajnije evropske nagrade za kinematografiju. Zbog toga očekujemo od rukovodstva RTS-a da na svom programu emituju jedan od najprestižnijih filmova snimljenih u toku prethodne godine. 

Ukoliko se RTS ogluši o apele i sugestije mnogih društvenih činilaca i ipak ne emituje film „Quo vadis, Aida“, za LSV će to biti pouzdan znak da je proslavljena rediteljka bila u pravu i da se program ove medijske kuće uređuje u centrima političke moći u Srbiji, a ne u kabinetima njihovog direktora i urednika. Jasmilu Žbanić je lako demantovati, ali ne širenjem buke i besa, već emitovanjem njenog filma – što je prvorazredni javni interes kome bi RTS morao da služi.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton
Saopštenja | Utorak, 14. 10. 2014. | Komentara: 0

Država da poboljša položaj slepih i slabovidih građanki i građana

NOVI SAD, 14. oktobar – Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća javnost da se 15. oktobar obeležava kao Dan belog štapa, odnosno Dan slepih i slabovidih osoba.
Saopštenja | Nedelja, 28. 09. 2014. | Komentara: 0

Pred lice pravde izvesti i finansijere i nalogodavce huligana

NOVI SAD, 28. septembar - Jako je važno što je država danas uspela da omogući poštovanje sopstvenog Ustava, garantuje bezbednost građana i njihovo pravo na slobodno okupljanje. 
I jako je dobro što, za razliku od nekih ranijih godina, Beograd nije razlupan niti su mu ulice krvave.
Saopštenja | Petak, 26. 09. 2014. | Komentara: 0

Vratiti Vojvodini sve što je imala

Novi Sad, 26. septembar 2014 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se Ustav menja i da se u njemu precizno definiše položaj Vojvodine u skladu sa stečenim pravima i evropskim standardima.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook