LSV: Da li je za prikazivanje Quo vadis, Aida potrebna dozvola Aleksandra Vučića?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 13. 06. 2022. | Komentara: 0

LSV: Da li je za prikazivanje Quo vadis, Aida potrebna dozvola Aleksandra Vučića?

Novi Sad, 13. jun 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine  traži od Radio-televizije Srbije da bez optužbi i skretanja teme odgovori na pitanje da li je tačno da je proslavljenoj sarajevskoj i bosanskohercegovačkoj rediteljki Jasmili Žbanić rečeno da je za prikazivanje njenog filma „Quo vadis, Aida“ potrebno odobrenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

LSV

Program RTS-a je finansiran od strane svih građana Srbije i trebalo bi da brani njihov i samo njihov, dakle, javni interes.

LSV smatra da je u najvišem interesu svih naših građana da film Jasmile Žbanić „Quo vadis, Aida“ bude prikazan na RTS-u. Podsećamo i da je film Jasmile Žbanić proglašen za najbolji evropski film u 2021. godini i da je RTS do sada prikazivao laureate ove najznačajnije evropske nagrade za kinematografiju. Zbog toga očekujemo od rukovodstva RTS-a da na svom programu emituju jedan od najprestižnijih filmova snimljenih u toku prethodne godine. 

Ukoliko se RTS ogluši o apele i sugestije mnogih društvenih činilaca i ipak ne emituje film „Quo vadis, Aida“, za LSV će to biti pouzdan znak da je proslavljena rediteljka bila u pravu i da se program ove medijske kuće uređuje u centrima političke moći u Srbiji, a ne u kabinetima njihovog direktora i urednika. Jasmilu Žbanić je lako demantovati, ali ne širenjem buke i besa, već emitovanjem njenog filma – što je prvorazredni javni interes kome bi RTS morao da služi.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Četvrtak, 30. 01. 2014. | Komentara: 0

GO LSV ovlastio Čanka za razgovore sa građanskim strankama

NOVI SAD, 30. januar - Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine ovlastio je večeras predsednika LSV Nenada Čanka da formira tim za razgovore sa drugim liderima stranaka građanske orijentacije radi stvaranja građanskog bloka za predstojeće izbore.
Saopštenja | Sreda, 22. 01. 2014. | Komentara: 0

Zaustaviti umanjivanje stečenih prava nacionalnih zajednica

Novi Sad, 22. januar - Odlukom Ustavnog suda, kojom je neustavnim proglašeno niz članova Zakona o nacionalnim savetima Republike Srbije, stvoren je osnov za novo umanjivanje stečenih prava nacionalnih zajednica.
Saopštenja | Utorak, 21. 01. 2014. | Komentara: 0

Budućnost Srbije u Evropskoj uniji

NOVI SAD, 21. januar - Današnji početak pregovora sa Evropskom unijom je jasna potvrda da Srbija ide dobrim putem i da je njena budućnost jasno usmerena ka evropskim integracijama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook