LSV: Da li je za prikazivanje Quo vadis, Aida potrebna dozvola Aleksandra Vučića?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 13. 06. 2022. | Komentara: 0

LSV: Da li je za prikazivanje Quo vadis, Aida potrebna dozvola Aleksandra Vučića?

Novi Sad, 13. jun 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine  traži od Radio-televizije Srbije da bez optužbi i skretanja teme odgovori na pitanje da li je tačno da je proslavljenoj sarajevskoj i bosanskohercegovačkoj rediteljki Jasmili Žbanić rečeno da je za prikazivanje njenog filma „Quo vadis, Aida“ potrebno odobrenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

LSV

Program RTS-a je finansiran od strane svih građana Srbije i trebalo bi da brani njihov i samo njihov, dakle, javni interes.

LSV smatra da je u najvišem interesu svih naših građana da film Jasmile Žbanić „Quo vadis, Aida“ bude prikazan na RTS-u. Podsećamo i da je film Jasmile Žbanić proglašen za najbolji evropski film u 2021. godini i da je RTS do sada prikazivao laureate ove najznačajnije evropske nagrade za kinematografiju. Zbog toga očekujemo od rukovodstva RTS-a da na svom programu emituju jedan od najprestižnijih filmova snimljenih u toku prethodne godine. 

Ukoliko se RTS ogluši o apele i sugestije mnogih društvenih činilaca i ipak ne emituje film „Quo vadis, Aida“, za LSV će to biti pouzdan znak da je proslavljena rediteljka bila u pravu i da se program ove medijske kuće uređuje u centrima političke moći u Srbiji, a ne u kabinetima njihovog direktora i urednika. Jasmilu Žbanić je lako demantovati, ali ne širenjem buke i besa, već emitovanjem njenog filma – što je prvorazredni javni interes kome bi RTS morao da služi.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Ponedeljak, 19. 08. 2013. | Komentara: 0

Novi Sad više nije bezbedan grad

NOVI SAD, 19. avgust - Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo apeluje na gradske i državne zvaničnike da se što hitnije pokrene tema bezbednosti građana i da se što pre imenuje načelnik Policijske uprave u Novom Sadu.
Saopštenja | Ponedeljak, 12. 08. 2013. | Komentara: 0

EPS krpi gubitke novcem iz Vojvodine

NOVI SAD, 12. avgust - Po prvi put posle više od pola veka Elektrovojvodina više nije dovoljno dobra da naplaćuje utrošenu električnu energiju na području Vojvodine, već je račune poslalo EPS Snabdevanje, novoformirano preduzeće sa sedištem – u Beogradu. 
Saopštenja | Nedelja, 11. 08. 2013. | Komentara: 0

Građani Novog Sada zaslužuju bolju bezbednost

NOVI SAD, 11. avgust - Državni  sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Vanja Vukić koji je danas izjavio kako pretpostavlja da će Novi Sad za sedam dana dobiti načelnika policije, te da je ovaj grad jedan od najbezbednijih u Evropi i da će uskoro dobiti 80 policajaca, verovatno je jedini ili makar među retkim funkcionerima MUP koji sve to još nije obećavao.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook