LSV: Da li je za prikazivanje Quo vadis, Aida potrebna dozvola Aleksandra Vučića?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 13. 06. 2022. | Komentara: 0

LSV: Da li je za prikazivanje Quo vadis, Aida potrebna dozvola Aleksandra Vučića?

Novi Sad, 13. jun 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine  traži od Radio-televizije Srbije da bez optužbi i skretanja teme odgovori na pitanje da li je tačno da je proslavljenoj sarajevskoj i bosanskohercegovačkoj rediteljki Jasmili Žbanić rečeno da je za prikazivanje njenog filma „Quo vadis, Aida“ potrebno odobrenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

LSV

Program RTS-a je finansiran od strane svih građana Srbije i trebalo bi da brani njihov i samo njihov, dakle, javni interes.

LSV smatra da je u najvišem interesu svih naših građana da film Jasmile Žbanić „Quo vadis, Aida“ bude prikazan na RTS-u. Podsećamo i da je film Jasmile Žbanić proglašen za najbolji evropski film u 2021. godini i da je RTS do sada prikazivao laureate ove najznačajnije evropske nagrade za kinematografiju. Zbog toga očekujemo od rukovodstva RTS-a da na svom programu emituju jedan od najprestižnijih filmova snimljenih u toku prethodne godine. 

Ukoliko se RTS ogluši o apele i sugestije mnogih društvenih činilaca i ipak ne emituje film „Quo vadis, Aida“, za LSV će to biti pouzdan znak da je proslavljena rediteljka bila u pravu i da se program ove medijske kuće uređuje u centrima političke moći u Srbiji, a ne u kabinetima njihovog direktora i urednika. Jasmilu Žbanić je lako demantovati, ali ne širenjem buke i besa, već emitovanjem njenog filma – što je prvorazredni javni interes kome bi RTS morao da služi.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Ponedeljak, 01. 04. 2013. | Komentara: 0

I novi ruski ambasador vređa Srbiju

NOVI SAD, 01. april - Da je, kao što je Liga predložila, prethodni ambasador Ruske Federacije Aleksandar Konuzin proteran kada je oktobra 2011. pijan delio lekcije o patriotizmu usred Beograda, Srbija ne bi dočekala da je njegov naslednik ponižava trezan.
Saopštenja | Nedelja, 24. 03. 2013. | Komentara: 0

Bez lustracije, izvući će se i odgovorni za bombardovanje

NOVI SAD, 24. mart - Za 80 dana, 11. juna 2013. ističe rok za produženje Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao Zakon o lustraciji.
Saopštenja | Petak, 22. 03. 2013. | Komentara: 0

Kostreš pozvao državni vrh da produži Zakon o lustraciji

NOVI SAD, 22. mart - Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš uputio je danas pismo predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, predsedniku Skupštine Srbije Nebojši Stefanoviću i predsedniku Vlade Srbije Ivici Dačiću u kojem se navodi:



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook