LSV: Da li su tačne informacije o učešću državljana Srbije u pripremi puča u Moldaviji?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 14. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Da li su tačne informacije o učešću državljana Srbije u pripremi puča u Moldaviji?

Novi Sad, 14. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pita predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da li su tačne informacije da su pojedini državljani naše zemlje uključeni u rusku akciju koja za cilj ima obaranje demokratske vlasti u Moldaviji.

LSV

Predsednica Moldavije optužila je Moskvu da planira državni udar kako bi zbacila njenu proevropsku vladu i da je u toj operaciji planirano da u zemlju uđu i državljani Rusije, Belorusije, Crne Gore i Srbije.

Sramotno je da se Srbija i njeni državljani pominju u ovakvom kontekstu i to nanosi veliku štetu našoj zemlji.

LSV već godinama upozorava na maligni uticaj Rusije u Srbiji. Ruske službe slobodno mešetare po našoj zemlji. Neki mediji predstavljaju prave informativne sližbe ruskog generalštaba. Rad takozvanog Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu su od samog formiranja, pre 11 godina, pratile kontroverze, među kojima je jedna od najvećih sumnja da je reč o ruskoj obaveštajnoj, pa i vojnoj bazi. Umesto da taj centar zatvori, Srbija dopušta ruske akcije u Srbiji i regionu i tako, praktično, destabilizuje i samu sebe.

Bez jasnog odgovora na ruske akcije, Srbija će se sve više udaljavati od Evropske unije i bivati sve izolovanija.

Takav scenario ne sme se dozvoliti.

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 14. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Samo Vojvođani mogu da obezbede dobar život u Vojvodini

Nakon desetine mesta u kojima su prezentovali program „Na ravne časti“, Vojvođani su u Žablju i na završnom skupu u Novom Sadu pozvali građane da u nedelju izađu na izbore i glasaju za listu broj 13 - Vojvođani
Saopštenja | Sreda, 13. 12. 2023. | Komentara: 0

Radovi na auto-putu Beograd-Zrenjanin-Novi Sad su običan predizborni trik

Jučerašnji početak radova na izgradnji auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad još jedan je jeftini marketinški potez u službi ubiranja još kojeg političkog poena.
Saopštenja | Sreda, 13. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina može imati plate na nivou Slovenije

U vremenu kada cene rastu brže od plata i kada su poskupljenja muka svakog građanina Srbije, podvlačim neprihvatljivu činjenicu da je prosečna plata u Vojvodini 30 hiljada dinara manja od plate u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook