LSV: Gotovo 200 teretnih vozova iskliznulo za godinu dana, a ministar Vesić slavi na Prokopu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 26. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Gotovo 200 teretnih vozova iskliznulo za godinu dana, a ministar Vesić slavi na Prokopu

Novi Sad, 26. mart 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je krajnje neodgovorno što ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić zanemaruje većinu železničkih pravaca u Srbiji, a organizuje koncerte i hvališe se godišnjicom voza na relaciji Beograd-Novi Sad.

LSV

Vesić je pre nego što je sekao slavljeničku tortu na beogradskom „Prokopu“ morao da organizuje barem konferenciju za novinare na nekom od mesta na kojem je u poslednjih godinu dana došlo do iskakanja vozova i cisterni sa opasnim otpadom.

Po podacima preduzeća „Srbija kargo“, od januara 2022. godine na prugama u Srbiji iskliznula su 194 teretna voza, od kojih 26 onih koji su prevozili opasne materije.

Ministra Vesića očito ne interesuju istinski problemi naše železnice, nego nastavlja sa svojim marketinškim objavama na Instagramu.

LSV insistira na korenitim promenama u železničkom sistemu Srbije i prestanku zanemarivanja brojnih železničkih pravaca.

Železnica se mora modernizovati, ali se to ne radi hvalisanjem na Instagramu.

Poziv Vesiću ostaje. Ministar bi morao da dođe u Zrenjanin vozom iz Beograda. Šteta je što ne može putničkim, jer on i dalje ne funkcioniše.

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook