LSV: Kabinet Ane Brnabić glumi brigu za male opštine i sela, a ulaže samo u Beograd

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 17. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Kabinet Ane Brnabić glumi brigu za male opštine i sela, a ulaže samo u Beograd

Novi Sad, 17. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva premijerku Anu Brnabić da pokrene sistemske reforme i založi se za decentralizaciju države, umesto što sa članovima svog kabineta glumi zabrinutost za stanje u selima i malim opštinama Srbije i Vojvodine.

LSV

Kabinet Ane Brnabić pre nekoliko dana obeležio je 100 dana rada, u maloj opštini Lebane.

Priređen je pravi performans koji je za cilj imao pokazivanje velike brige sa male sredine, posebno sela.

Malo se čulo o istinskim problemima ovih sredina. Niko nije pomenuo da je opština Lebane izgubila gotovo 40% stanovnika i da je prosečna plata u ovoj opštini za 32% niža od prosečne u Srbiji, a za 46% niža od prosečne plate u Beogradu.

Slično stanje je i u opštinama poput Plandišta, Kovačice, Sečnja ili Čoke.

Podaci o demografskoj katastrofi u svim krajevima Srbije se veoma retko pominju.

Dok, sa jedne strane, kabinet Ane Brnabić sam hvali svoju „brigu“ za sve krajeve zemlje, dotle traju masovna ulaganja u grad Beograd. Budžet Beograda je duplo veći od budžeta Autonomne Pokrajine Vojvodine.
Dok železničke kompozicije sa opasnim otpadom ispadaju sa pruga širom Vojvodine i Srbije, vlast izdvaja 255 miliona evra svih građana Srbije za izgradnju metroa u Beogradu, i to samo za 2023. godini. Konačna cifra će sigurno biti mnogo veća.

LSV smatra da je ponašanje Vlade i drugih državnih institucija skandalozno i da procesi centralizacije države predstavljaju otvoreno kršenje Evropske povelje o lokalnoj samoupravi, koji Srbija kao članica Saveta Evrope, mora u potpunosti da poštuje i da jača poziciju regionalnih i lokalnih vlasti.

Života ima i izvan Beograda.

Mirća Lelea
Član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 14. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Dok je LSV Vojvođana, nema ukidanja AP Vojvodine koje najavljuje Bajatović

Dušan Bajatović je svojom izjavom za Večernje novosti, u finišu kampanje, potvrdio da je cilj koalicije na vlasti i posle 33 godine isti - ukidanje AP Vojvodine.
Saopštenja | Četvrtak, 14. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Samo Vojvođani mogu da obezbede dobar život u Vojvodini

Nakon desetine mesta u kojima su prezentovali program „Na ravne časti“, Vojvođani su u Žablju i na završnom skupu u Novom Sadu pozvali građane da u nedelju izađu na izbore i glasaju za listu broj 13 - Vojvođani
Saopštenja | Sreda, 13. 12. 2023. | Komentara: 0

Radovi na auto-putu Beograd-Zrenjanin-Novi Sad su običan predizborni trik

Jučerašnji početak radova na izgradnji auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad još jedan je jeftini marketinški potez u službi ubiranja još kojeg političkog poena.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook