LSV: Kako je moguće da je broj stanovnika i broj birača u našoj zemlji gotovo isti?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 24. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Kako je moguće da je broj stanovnika i broj birača u našoj zemlji gotovo isti?

Novi Sad, 24. decembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je Republički zavod za statistiku Srbije dužan da javnosti pojasni prve rezultate popisa stanovništva 2022. godine.

LSV

Zavod je saopštio da je, prema preliminarnim rezultatima, popis pokazao da u Srbiji živi 6.690.887 stanovnika. 

Ako znamo da je u birački spisak naše zemlje, pred izbore koji su održani proletos, bilo upisano 6.501.689 birača, suočavamo se sa ozbiljnim sumnjama.

Poznato je da procene govore da je u našoj zemlji oko 18% građana maloletno, dakle oko 1.200.000, postavlja se pitanje kako je moguće da razlika između ukupnog broja stanovnika i broja birača bude minimalna. 

LSV pita predstavnike vlasti odakle je u birački spisak naše zemlje stiglo još oko 1.000.000 birača, jer je gotovo neverovatno da je to populacija koja živi u inostranstvu i ima pravo glasa.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se javnosti pruži jasan odgovor na ovo pitanje.
 

Dejan Čapo
zamenik predsednika 
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Nedelja, 26. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Gotovo 200 teretnih vozova iskliznulo za godinu dana, a ministar Vesić slavi na Prokopu

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je krajnje neodgovorno što ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić zanemaruje većinu železničkih pravaca u Srbiji, a organizuje koncerte i hvališe se godišnjicom voza na relaciji Beograd-Novi Sad.
Saopštenja | Sreda, 22. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučiću, zaštiti Vojvodinu od svog prijatelja Orbana

Sve češće zvaničnici Republike Mađarske, počev od premijera Orbana i drugih predstavnika njegovog režima, svojataju AP Vojvodinu, pokazujući nesumnjive teritorijalne pretenzije prema delu teritorije Republike Srbije. 
Saopštenja | Sreda, 22. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vlast kreira katastrofalnu poljoprivrednu politiku

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva državu da prestane sa pogrešnom poljoprivrednom politikom i pomogne poljoprivrednim proizvođačima. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook