LSV: Kako je moguće da je broj stanovnika i broj birača u našoj zemlji gotovo isti?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 24. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Kako je moguće da je broj stanovnika i broj birača u našoj zemlji gotovo isti?

Novi Sad, 24. decembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je Republički zavod za statistiku Srbije dužan da javnosti pojasni prve rezultate popisa stanovništva 2022. godine.

LSV

Zavod je saopštio da je, prema preliminarnim rezultatima, popis pokazao da u Srbiji živi 6.690.887 stanovnika. 

Ako znamo da je u birački spisak naše zemlje, pred izbore koji su održani proletos, bilo upisano 6.501.689 birača, suočavamo se sa ozbiljnim sumnjama.

Poznato je da procene govore da je u našoj zemlji oko 18% građana maloletno, dakle oko 1.200.000, postavlja se pitanje kako je moguće da razlika između ukupnog broja stanovnika i broja birača bude minimalna. 

LSV pita predstavnike vlasti odakle je u birački spisak naše zemlje stiglo još oko 1.000.000 birača, jer je gotovo neverovatno da je to populacija koja živi u inostranstvu i ima pravo glasa.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se javnosti pruži jasan odgovor na ovo pitanje.
 

Dejan Čapo
zamenik predsednika 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook