LSV: Mladi će u Srbiji ostati samo ako postanemo moderna evropska država

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 06. 2022. | Komentara: 0

LSV: Mladi će u Srbiji ostati samo ako postanemo moderna evropska država

Novi Sad, 20. jun 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine izuzetno je zabrinuta zbog teškog položaja mladih u našem društvu.

LSV

Nevladin sektor je nedavno upoznao javnost sa zabrinjavajućim podacima koji govore da se mladi suočavaju sa brojnim problemima u ostvarivanju ljudskih prava, naročito pravu na rad, obrazovanju, slobodi kretanja i mirnog okupljanja, a posebno u ostvarivanju prava na zdravstvenu zaštitu.

Posebno zabrinjava podatak da mladi prosečno zarađuju 16% manje od svojih starijih kolega.

Sve to pogoduje stvaranju plodnog tla za nezadovoljstvo i jačanju želje za odlaskom iz Srbije.

Politička situacija u našoj zemlji dodatno pogoršava položaj mladih.

Država, i pored zvanične opredeljenosti ka evropskim integracijama, luta u spoljnoj politici i nema odlučnost da na ovim prostorima stvori modernu evropsku državu.

Vladavina prava postoji samo na papiru, a odnos prema bliskoj prošlosti i ratnim zločinima je sramotan.

Slovo „Z“ na ulicama naših gradova i podrška dela društva ruskoj agresiji na Ukrajinu samo su jasan prikaz stanja u kom se nalazimo.

U takvoj situaciji i ne čudi što se na ulicama Beča, Minhena ili Pariza može sresti više mladih ljudi s ovih prostora nego u samoj zemlji.

LSV zahteva potpuno drugačiju politiku prema mladima. Tražimo snažno zalaganje za evropske integracije i jasno okretanje zemljama zapada.
Tražimo potpunu harmonizaciju naše spoljne politike sa politikom članica Evropske unije.

Srbiji trebaju mladi ljudi. Mladost mora biti zamajac stvaranja moderne države u kojoj će se svi građani osećati bezbedno, a životni standard biti na mnogo višem nivou.


Dejana Đurđević
Sekretarka za međunarodnu saradnju 
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook