LSV: Momiroviću, hoće li biti kažnjeni oni koji demontiraju železničke pruge?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 10. 06. 2022. | Komentara: 0

LSV: Momiroviću, hoće li biti kažnjeni oni koji demontiraju železničke pruge?

Novi Sad, 10. jun 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića da pod hitno pokrene krivične postupke protiv svih odgovornih za demontažu 400 kilometara železničkih pruga u Vojvodini i Srbiji.

LSV

Ministar Momirović je juče najavio da će svi koji uništavaju železničku infrastrukturu i ometaju saobraćanje brzog voza „Soko“ dobiti osam godina zatvora.

Postavlja se pitanje, šta je sa železničkom infrastrukturom koja se već nedeljama uništava na mnogim trasama u Vojvodini.

Zašto je voz „Soko“ bitniji od pruge Zrenjanin-Vršac, koja se uklanja i na taj način prekida železnička veza dva dela Banata?

Građani cele države, sigurno, pozdravljaju činjenicu da brzi voz „Soko“ dostiže brzinu od 200 km/h, ali bi bili još srećniji da i u njihovim krajevima postoje vozovi i železničke pruge. 

Centralizacija ubija našu državu, a to se u poslednje vreme jasno vidi i u železničkom saobraćaju.

Želimo li modernu državu na celoj njenoj teritoriji, a ne samo u Beogradu, ili većim centrima, sa politikom centralizacije se odmah mora raskrstiti!

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar MartonSaopštenja | Petak, 05. 08. 2022. | Komentara: 0

Marton (LSV): Srbija i Hrvatska da zaborave ratove i grade bolju budućnost za svoje građane

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od najviših državnih vlasti Srbije i Hrvatske da prestanu sa suparničkom i ratničkom retorikom i okrenu se rešavanju problema svojih građana.
Saopštenja | Nedelja, 31. 07. 2022. | Komentara: 0

LSV: Vojvodino, srećan ti rođendan

Vojvodina danas obeležava konstituisanje svoje autonomije, podseća Liga socijaldemokrata Vojvodine.
Saopštenja | Nedelja, 24. 07. 2022. | Komentara: 0

Marton: Šapić negira pravosnažne presude i sramoti Beograd i Srbiju

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je sramotno što glavni grad Srbije vodi čovek koji negira presude Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook