LSV: Nadležni organi da HITNO identifikuju, uhapse i privedu pravdi fašiste koji su napali lokal Crni ovan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Nadležni organi da HITNO identifikuju, uhapse i privedu pravdi fašiste koji su napali lokal Crni ovan

Novi Sad, 16. januar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napad koji se sinoć dogodio u centru Novog Sada u lokalu „Crni ovan“. Podsećamo da je ovo ČETVRTI nerasvetljeni napad na isti lokal u poslednjih godinu i po dana!

LSV

foto: Izvor N1

Ovakvim napadima pojedinaca ili grupacija moramo stati na put jednom zauvek dok ne bude prekasno. To znači da se pod hitno, neodložno i neselektivno mora sprovoditi Zakon o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja i zabrani upotrebe neonacističkih ili fašističkih simbola i obeležja. To znači da se ne sme dozvoliti izgradnja spornog spomenika takozvanim nevinim žrtvama među kojima je evidentno i nemali broj pripadnika fašističkih organizacija i zločinaca iz drugog svetskog rata.

To, takođe, znači da država i policija pod hitno moraju prestati sa nedovoljno ozbiljnim shvatanjem ovog narastajućeg zla, da moraju prestati sa relativizacijom fašističkih ideja u našem društvu i to znači da MUP pod hitno mora formirati posebno odeljenje koje bi se bavilo proučavanjem, otkrivanjem, praćenjem i sprečavanjem rada fašističkih, neonacističkih i sličnih organizacija i pojedinaca.

Zahtevamo od nadležnih organa da HITNO identifikuju, uhapse i privedu pravdi počinioce ovog gnusnog dela, jer za to poseduju sve resurse. Ukoliko ovi zahtevi ne budu ispunjeni, smatraćemo da vlast podržava ovo i slična dela i bićemo prinuđeni da pozovemo sve antifašistički orijentisane građanke i građane, aktiviste i političke partije da se organizujemo u cilju zaštite svih stanovnika Novog Sada i njihove imovine. 

Ne smemo dozvoliti namerno izazivanje straha i podsticanje mržnje u našem gradu, kao i celom regionu. Napad na lokal „Crni ovan“ je napad na sve nas!
Novi Sad je antifašistički grad!

Maja Mrnuštik
članica Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 05. 07. 2012. | Komentara: 0

Nestala odbornica LSV u Zrenjaninu

Zrenjanin, 05. jula - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin apeluje na nadležne organe da istraže nestanak odbornice LSV Lukrecie Ursulesku i nudi svu pomoć i saradnju u tome.
 
Saopštenja | Utorak, 12. 06. 2012. | Komentara: 0

Sankcionisati i članstvo u Obrazu

NOVI SAD, 12. jun – Iako je zabrana Obraza još jedna dobra vest za Srbiju, ostaje nejasno zašto je trebalo čekati šest ipo godina da do toga i dođe.
Saopštenja | Subota, 09. 06. 2012. | Komentara: 5

Zamena teza sa Nikolićevom diplomom

NOVI SAD, 9. jun – Činjenica da Tomislav Nikolić ima diplomu, te da je zatim i masterirao nije sporna. Isto tako i vest da je njegova diploma verodostojna predstavlja klasičnu zamenu teza.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook