LSV: Ne treba nam Nacionalni stadion, nego ispravna pijaća voda, nove škole i bezbedne pruge

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 11. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Ne treba nam Nacionalni stadion, nego ispravna pijaća voda, nove škole i bezbedne pruge

Novi Sad, 11. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo da vlast izdvaja više od 500 miliona evra za izgradnju Nacionalnog fudbalskog stadiona, a da ne rešava brojne probleme građana naše zemlje.

LSV

Dok građani Vojvodine nemaju ispravnu pijaću vodu, cisterne sa opasnim materijama iskaču sa železničkih pruga, sela umiru, a mladi sanjaju o odlasku iz zemlje, vlast planira da izgradi Nacionalni stadion i pretvori ga u spomenik samoj sebi.
Predsedniku Vučiću i premijerki Brnabić bi znatno pametnije bilo da prošetaju pustim selima i oronulim varošicama i shvate nivo siromaštva koji je tužna realnost Srbije.

Sramotno je da se u četvrtoj najsiromašnijoj državi Evrope, u kojoj ukupan domaći proizvod po glavi stanovnika dostiže svega 25% proseka Evropske unije, gradi ovaj grandiozan objekat.

Srbija ne sme postati zemlja u kojoj vlast nudi samo „hleba i igara“, nego da rešavanjem vitalnih problema građana postane moderna i uređena evropska država. Građanima ispravna pijaća voda, sigurni putevi i pruge, uređena sela, obnovljene škole, viši životni standard, i tek onda može da se razmišlja o nekakvom Nacionalnom fudbalskom stadionu. Pogledajte Dansku, Švedsku, Finsku, ili u našem  regionu Sloveniju. Osmotrite prioritete tih država.
Nažalost, ova vlast ne razume moderan svet.

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook