LSV: Ne treba nam Nacionalni stadion, nego ispravna pijaća voda, nove škole i bezbedne pruge

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 11. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Ne treba nam Nacionalni stadion, nego ispravna pijaća voda, nove škole i bezbedne pruge

Novi Sad, 11. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo da vlast izdvaja više od 500 miliona evra za izgradnju Nacionalnog fudbalskog stadiona, a da ne rešava brojne probleme građana naše zemlje.

LSV

Dok građani Vojvodine nemaju ispravnu pijaću vodu, cisterne sa opasnim materijama iskaču sa železničkih pruga, sela umiru, a mladi sanjaju o odlasku iz zemlje, vlast planira da izgradi Nacionalni stadion i pretvori ga u spomenik samoj sebi.
Predsedniku Vučiću i premijerki Brnabić bi znatno pametnije bilo da prošetaju pustim selima i oronulim varošicama i shvate nivo siromaštva koji je tužna realnost Srbije.

Sramotno je da se u četvrtoj najsiromašnijoj državi Evrope, u kojoj ukupan domaći proizvod po glavi stanovnika dostiže svega 25% proseka Evropske unije, gradi ovaj grandiozan objekat.

Srbija ne sme postati zemlja u kojoj vlast nudi samo „hleba i igara“, nego da rešavanjem vitalnih problema građana postane moderna i uređena evropska država. Građanima ispravna pijaća voda, sigurni putevi i pruge, uređena sela, obnovljene škole, viši životni standard, i tek onda može da se razmišlja o nekakvom Nacionalnom fudbalskom stadionu. Pogledajte Dansku, Švedsku, Finsku, ili u našem  regionu Sloveniju. Osmotrite prioritete tih država.
Nažalost, ova vlast ne razume moderan svet.

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Četvrtak, 25. 05. 2023. | Komentara: 0

Marton (LSV): Poziv SPC direktorima beogradskih škola protivustavan i protivzakonit

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Ministarstva prosvete i Školske uprave grada Beograda da u skladu sa Ustavom Srbije i Zakonom o crkvama i verskim zajednicama spreče mešanja Srpske pravoslavne crkve u funkcionisanje škola.

Saopštenja | Utorak, 23. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Svi na proteste - Srbija nije Zadruga, Srbija je Evropa!

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve svoje članove i simpatizere da nastave sa učešćem u građanskim protestima protiv nasilja u našem društvu.
Saopštenja | Četvrtak, 18. 05. 2023. | Komentara: 0

Vlast da uspostavi efikasan sistem protiv nasilja nad ženama, za početak da promeni način obraćanja

Danas, na Nacionalni dan sećanja na žene žrtve nasilja, Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od države da umesto deklarativnog podržavanja borbe protiv nasilja nad ženama počne da postavlja sistem koji će ovu gnusnu pojavu iskoreniti.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook