LSV: Negiranje simbola Vojvodine predstavlja negiranje same Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 26. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Negiranje simbola Vojvodine predstavlja negiranje same Vojvodine

Novi Sad, 26. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Pokrajinsku vladu da preduzme sve potrebne korake kako bi se u potpunosti ispoštovala Pokrajinska skupštinska odluka o izgledu i korištenju simbola i tradicionalnih simbola Autonomne Pokrajine Vojvodine.

LSV

Svedoci smo da se vojvođanski simboli, veoma često, ne ističu na zgradama lokalnih samouprava i da se na taj način krši ova skupštinska odluka.

Nedavno je takav slučaj bio u Zrenjaninu, a zastava Vojvodine je istaknuta tek posle reakcije LSV.

Sramotno je da i 19 godina od usvajanja izgleda i načina isticanja ima pojedinaca koji negiraju pravo Vojvodine na njene simbole.

Vojvodini je od 1988. godine oduzeto mnogo. Ona je devastirana, osiromašena i ponižena. Nekada smo bili rame uz rame sa Slovenijom, a danas smo više od tri puta siromašniji. Vojvodina je po svim ekonomskim pokazateljima ispod proseka države Srbije.

Za zastavu i grb smo se izborili 27. februara 2004. godine. Malo je to u borbi za Vojvodinu, ali jeste korak u pravcu osnaživanja njene slabašne autonomije.

Negirajući simbole negira se i sama Vojvodina.

To vam nikada nećemo dozvoliti!

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 12. 2023. | Komentara: 0

Olenik: Vučić može o zakonima da misli da su glupi, ali ih se mora pridržavati, barem u toku predizborne kampanje

Vojvođani LSV ponovo pozivaju Agenciju za borbu protiv korupcije da pod hitno pokrene postupak protiv Aleksandra Vučića zbog kršenja Ustava i Zakona o sprečavanju korupcije.
Saopštenja | Nedelja, 10. 12. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani u ponedeljak u Kovačici i Zrenjaninu prezentuju program Na ravne časti

Kandidati izborne liste Vojvođani, koja se nalazi pod broj 13 na glasačkom listiću za pokrajinske izbore, posetiće u ponedeljak Kovačicu i Zrenjanin.
Saopštenja | Petak, 08. 12. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani u subotu u Bečeju i Novom Bečeju predstavljaju izborni program Na ravne časti

Posle razgovora sa građanima Sombora, Novog Sada i Kikinde, predizborni karavan koalicije Vojvođani putuje u Potisje.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook