LSV: Obnoviti železničke linije za putnički saobraćaj između Beograda, Pančeva i Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 01. 11. 2022. | Komentara: 0

LSV: Obnoviti železničke linije za putnički saobraćaj između Beograda, Pančeva i Zrenjanina

Novi Sad, 01. novembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od nadležnih vlasti da učine sve da se ponovo uvedu železničke linije koje povezuju Beograd sa Pančevom i Zrenjaninom.

LSV

Građani Banata koji su ranije koristili usluge železničkog prevoza već godinama su uskraćeni za tu mogućnost.

To u velikoj meri otežava njihovu komunikaciju sa Beogradom, a utiče i na njihove kućne budžete. Posebno su ugroženi studenti i učenici, jer su mesečne karte za autobuski saobraćaj znatno poskupele, pa primera radi sada jedan od prevoznika mesečnu kartu na relaciji Pančevo-Beograd naplaćuje 5.500 dinara. Mnogi građani Pančeva se pitaju zašto se ne obnovi linija „Beovoza“ koja je godinama uspešno funkcionisala.

Pruga Zrenjanin-Beograd bila je procesu rekonstrukcije, a poslednje dve godine je korištena kao alternativni pravac teretnog saobraćaja zbog rekonstrukcije brze pruge Beograd-Novi Sad. To je poseban problem za stanovnike naseljenih mesta, jer je autobuski saobraćaj veoma ograničen.

Brzi voz „Soko“ već povezuje glavne gradove Srbije i Vojvodine, ali putnički saobraćaj između Zrenjanina i Beograda još nije obnovljen.

Banaćanima je drago što „Soko“ dostiže velike brzine, ali njima je, ipak, preče da ponovo funkcioniše putnički saobraćaj i u njihovom kraju zemlje.

Jan Gages
Član Izvršnog odbora
Liga socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook