LSV: Patrijarh je morao da pita Čuružane šta misle o odlikovanju Viktora Orbana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 06. 09. 2022. | Komentara: 0

LSV: Patrijarh je morao da pita Čuružane šta misle o odlikovanju Viktora Orbana

Novi Sad, 06. septembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo zahteva od Vlade Republike Srbije da uputi oštar protest Mađarskoj zbog postavljanja biste u mađarskom Parlamentu admiralu Miklošu Hortiju, lideru fašističke Mađarske i jednom od najodanijih Hitlerovih saveznika.

LSV

Nažalost, umesto da se osudi politika rehabilitacije Hortija, čoveka koji je u našoj zemlji proglašen za ratnog zločinca, Srpska pravoslavna crkva dodeljuje odlikovanja osobama odgovornim za tu rehabilitaciju.

Srpski patrijarh Porfirije dodelio je premijeru Mađarske Viktoru Orbanu najviše odlikovanje SPC.

Politika Viktora Orbana poslednjih godina u potpunosti sledi pravac rehabilitacije admirala Hortija i njegovog režima. Njegovo ime se veliča, po Hortiju se imenuju nazivi ulica, trgova, podižu mu se  spomenici, bezočno se prekraja istorija...

Pokolji 63.000 Jevreja u Mađarskoj, ali  i hiljade ubijenih Srba, Roma i političkih neistomišljenika na okupiranim teritorijama se ne spominju.

LSV podseća patrijarha Porfirija da je i on iz Čuruga, mesta u kom su Hortijevi fašisti 1942. godine ubili više hiljada njegovih sugrađana. Patrijarh je pre dodele odlikovanja Orbanu morao pitati svoje komšije šta misle o tome.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Petak, 23. 05. 2014. | Komentara: 0

Izmeniti odluku o izboru pokrajinskih poslanika

NOVI SAD, 23. maj - Liga socijaldemokrata Vojvodine će pokrenuti inicijativu za promenu Pokrajinske skupštinske odluke o izboru poslanika u Skupštinu AP Vojvodine jer ona ne odslikava na najbolji i najpravedniji način ni volju birača, niti političke odnose u Vojvodini.
Saopštenja | Subota, 17. 05. 2014. | Komentara: 0

LSV poslala dobrovoljce u Sremsku Mitrovicu

NOVI SAD, 17. maj - Liga socijaldemokrata Vojvodine poslala je dobrovoljce u Sremsku Mitrovicu iz više gradskih i opštinskih odbora kako bi pomogla ugroženima usled katastrofalnih poplava koje su zadesile veći deo Srbije.
Saopštenja | Utorak, 13. 05. 2014. | Komentara: 0

Rakić ostavio neizrecivo veliki trag

NOVI SAD, 13. maj - Miodrag Miki Rakić je ostavio neizrecivo veliki trag u političkom životu Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook