LSV: Pokrajinska vlast da formira centre za boravak osoba sa smetnjama u razvoju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 19. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Pokrajinska vlast da formira centre za boravak osoba sa smetnjama u razvoju

Novi Sad, 19. februara 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od Pokrajinske vlade da njen resorni sekretarijat započne aktivnosti vezane za osnivanje dnevnih i stacionarnih centara za osobe sa smetnjama u razvoju.

LSV

Grad Beograd je već osnovao 16 centara za boravak osoba sa smetnjama u razvoju, od kojih je trećina za osobe sa autizmom.

Nadamo se da i u vojvođanskoj vlasti postoji razumevanje za ove osobe i očekujemo da vlast učini sve da se iznađu sredstva za funkcionisanje ovakvih centara. Vlast mora izaći u susret ljudima kojima je pomoć potrebna.

LSV očekuje brzu reakciju pokrajinske vlasti kao čin brige za osobe sa smetnjama u razvoju.


Mila Kaić
članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook