LSV: Pokrajinska vlast da formira centre za boravak osoba sa smetnjama u razvoju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 19. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Pokrajinska vlast da formira centre za boravak osoba sa smetnjama u razvoju

Novi Sad, 19. februara 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od Pokrajinske vlade da njen resorni sekretarijat započne aktivnosti vezane za osnivanje dnevnih i stacionarnih centara za osobe sa smetnjama u razvoju.

LSV

Grad Beograd je već osnovao 16 centara za boravak osoba sa smetnjama u razvoju, od kojih je trećina za osobe sa autizmom.

Nadamo se da i u vojvođanskoj vlasti postoji razumevanje za ove osobe i očekujemo da vlast učini sve da se iznađu sredstva za funkcionisanje ovakvih centara. Vlast mora izaći u susret ljudima kojima je pomoć potrebna.

LSV očekuje brzu reakciju pokrajinske vlasti kao čin brige za osobe sa smetnjama u razvoju.


Mila Kaić
članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook